Bdp Husumetli Aileleri Barıştırdı

Viranşehir ilçesinde aralarında husumet bulunan Ezidi Aileleri olan Mervana ve Yüksel aileleri BDP ve Avrupa Parlamentosu eski milletvekili ve Federasyona Komelen Ezidiyan (FKE) Eş Başkanı Feleknas Uca’nın girişimleri ile barıştırıldı.

Bdp Husumetli Aileleri Barıştırdı
Viranşehir’de aralarında husumet olan Viranşehir’in Ezidi ailelerinden Mervana ve Yüksel Aileleri BDP Viranşehir ilçe örgütü ve Avrupa Parlamentosu eski milletvekili ve Federasyona Komelen Ezidiyan (FKE) Eş Başkanı Feleknas Uca’nın girişimleri ile barıştırıldı. Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezi'nde verilen barış yemeğine Feleknas Uca, Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, BDP İlçe Yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Aileler tokalaşarak barıştıklarının sözünü verdiler. Ardından Yüksel Ailesi adına bir konuşma yapan Ali Yüksel, birlik ve beraberlik zamanı olduğunu ve düşmanlığa kimsenin tahammül edemeyeceğini söyledi.

Yüksel, “Bizler kardeş aileleriz, aramızda bir husumet yaşandı. Ama hiç kimsenin burnu bile kanamadı. Bizler birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bu barış tüm dünyaya örnek olur temennisindeyim” diye konuştu.

Mervana ailesinden Abdo Barış, iki ailenin de kardeş aileler olduğunu belirterek, barışta tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Feleknas Uca ise kin ve düşmanlığın kimseye fayda sağlamadığını söyledi.

Uca, “Bu tür husumetlerin artık aramızda yaşanmaması dileğinde bulunuyorum. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bizler kardeşiz. Düşmanlığa kimsenin lüksü yoktur. Barış için mücadele etmeliyiz. Yine Viranşehir’de belediye bir Ezidi evi yapacak. Hepimiz bu eve sahip çıkmalıyız. Kardeşliğimiz pekişmelidir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından aileler barış yemeği yedi.
Kaynak: İHA