Başbakan Erdoğan'dan eylemcilere seslendi

Erdoğan'ı havalimanında çok sayıda vatandaş karşıladı. Başbakan Erdoğan, havalimanın ardından Pursaklar'da konuştu. Başbakan Erdoğan, Ankara'daki 3. durağı Altınpark oldu, burada vatandaşlara hitap etti. Başbakan Erdoğan Ankara'daki son durağı Ankamall'da halka hitap etti. Erdoğan, "Bu eylemlere devam ederseniz anladığınız dilden yanıt veririz" dedi.

Başbakan Erdoğan'dan eylemcilere seslendi
Dertleri Türkiye'yi karıştırmak ama bu oyun tutmaz.Onların tuzaklarını biliyoruz ve o tuzakları bozacak şu anda burada.Gezi Parkı'na gidenlere millet diyorlar Gezi Parkı'na gitmeyenleri görmüyorlar.Birileri bana dedi ki böyle bir zamanda Afrika turuna gitmeyin.Dedim ki bu Türkiye artık eski Türkiye değildir. Fas,Tunus ve Cezayir gezisi yaptım geldim. Geldiğimde İstanbul 2 saatte havaalanına aktı. Adana,Mersin ve şimdi görüldüğü gibi Ankara kurulan tuzakları bozuyor.Biz her zaman konuşmaktan yana olduk.Ama karşımızdakiler bunu her zaman kabul etmediler.Onlar yaktılar,yıktılar,kamu araçlarına zarar verdiler.Belediye otobüslerimizi, sivil vatandaşlarımızı yaktılar.Ve 600'ü aşkın polisimizi yaraladılar. Ve 1 polisimizi de şehit ettiler.

Bu topluluk yıkmaz, yakmaz.Bu topluluk sevginin tohumlarını eker. Kardeşlerim diyorlar ki Başbakan gerilimden yana, Başbakan sertlikten yana. Yani Ak Parti kadroları içerisinde kendilerine göre bir ayrılık tohumu ekmeye çalışıyorlar. Bakınız değerli kardeşlerim size tarihten örnekler vereyim.Hz.Ali'yi inceleyin,Osman Gazi'yi,Fatih'i,Kanuni'yi ve Gazi Mustafa Kemal'i inceleyin. Hepsinin de farklı farklı özellikleri vardı. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz.

ANLADIĞINIZ DİLDEN YANIT VERİRİZ

Artık bu eylemlere son verilmesini özellikle rica ediyorum.Bir derdiniz varsa belediye başkanıma,valime olmadı temsilcinizi seçip bana gelirsiniz. Ama bunların hiçbiri değil de aynı şekilde devam ederseniz anlayacağınız dilden konuşmak zorunda kalırım. Ona göre yanıt veririz.Çünkü sabrın da bir sonu vardır. Bu ülkeyi dışarıya adeta terörün gezdiği bir yermiş gibi gösteremezsiniz.Bu duruma Türk baharı diyorlar. Asıl Türk baharı bu ülkeye bizim seçildiğimiz zaman geldi. Ey faiz lobisi bizimle uğraşmaya devam edersen kaybedersin.