Ankara'da Erdoğan'a sevgi seli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kendisini karşılayan yüzbinlerce vatandaşa seslendi...

Ankara'da Erdoğan'a sevgi seli
Önce Adana'da sonra Mersin'de gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kendisini bekleyen binlerce kişiye seslendi.
Ankara'da Erdoğan'a sevgi seli

Erdoğan, faiz lobisi eleştirisini Ankara'da da dillendirerek, borsada manipülatif hareketlere dikkat çekti. Başbakan Erdoğan,'Olay sadece lobiyi oluşturan bir banka iki banka kim varsa. Hepsi için aynı şeyi söylüyorum siz ki bize karşı bu mücadeleyi başlattınız bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Utanmadan sıkılmadan borsayı çökertmeye çalışanlar çökersen sen çökersin borsada benim param yok. Biz spekülatörlere fırsat vermedik yarın da vermeyeceğiz. Eğer yakalarsan ümüğünü sıkarız'diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları...

Biz kefenizimiz giyerek bu yola çıktık. Bize bazı marjinal guruplar değil bize millet hesap sorar. Milletin hesap yeri sandıktır sandıkta hesap sorar bizi millet getirdi millet götürür. Milletten başka bu noktada bizi götürmeye gücü yetmez. Kardeşlerim Ankara Cuma gecesi İstanbul'un bugün Adana'nın Mersin'in coşkusuna farklı bir coşku katıyor. Ankara bugün çok farklı. Uçakta gelirken yolboyu şu anda bu süreci bekleyenleri gördüm.

Ankara Hacı Bayram Veli'nin, Gazi Mustafa Kemal'in merhum Menderes'in merhum Özal'ın şehridir. Bu Ankara bir kez daha Başbakanına sahip çıkıyor başbakanı muhabbetle kucaklıyor.

Çok merak ediyorlarsa lügata baksınlar Çapulcu kime diyorlar. Oraya bakarlarsa Başbakan'ın ne kadar isabetli bir söz kullandığını görürler. Yakan yıkanlara çapulcu denir. Onlara destek verneler de aynı familyada yerini alır. Bu kalabalık bu topluluk söyleyeceklerini yakarak yıkarak söylemedi. Söyleyeceklerini hep sandıkta söyledi. Yarın da sandıkta söyleyecekler. Gezi'ye Kuğu'ya çıkacağınıza 7 ay var sandıkta sizlerle görüşelim.

Başörtülü kardeşlerimize saldırdılar, camiye ayakkabıyla bira şişeleriyle girdiler. Benim kızlarım sabrettiler burada okuyamadılar dışarıda okumak zorunda kaldı. Başörtülü kardeşim yıllarca parya muamelesi gördü. Bunların düşünceye saygıları yok.

Hükümetimizle partimizle en önemlisi milletimizle demokrasinin hukukun özgürlüklerin en güçlü savunmasını biz yaptık. İstanbul Atatürk Havalimanı'na 2 saatte toplanan millet değil mi? Mersin'de toplananlar millet değil mi? Ankara'da toplananlar millet değil mi?'Dik dur eğilme bu millet seninle'sözünü o kadar güzel söylediniz ki 3 yaşındaki torunum bile bu sloganı ezberledi. Türkiye'de karar da yetki de söz de milletindir. Meclis'in dışında Türkiye'ye yön vermeye hiç kimsenin haddi değildir.

Artık bu ülkede çeteler dönemi bitmiştir, mafya dönemi bitmiştir, cunta dönemi geri gelmemek üzere bitmiştir. Faiz lobisi kendine çeki düzen ver. Bu lobi yıllarca benim milletimin alın terini sömürdü bundan sonra sömüremeyeceksin. Olay sadece lobiyi oluşturan bir banka iki banka kim varsa. Hepsi için aynı şeyi söylüyorum siz ki bize karşı bu mücadeleyi başlattınız bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Utanmadan sıkılmadan borsayı çökertmeye çalışanlar çökersen sen çökersin borsada benim param yok. Biz spekülatörlere fırsat vermedik yarın da vermeyeceğiz. Eğer yakalarsan ümüğünü sıkarız. Geçmişte birileriyle anlaşıyordunuz yüzde 7500 faizle bu ülkeyi sömürüyordunuz ama artık o geçmişte kaldı. Anamuhalefetin kendini bilmez bir milletvekili benim polisime hakaret ediyor. Bu polis Türk milletinin polisidir. Polisimizi biz bunlara yedirmeyiz. 600'ü aşkın polisimiz yararlandı. Nasıl oluyor da sen benim polisime ahlaksızca saldırıyorsun. Bu ülkenin başbakanına küfredenlerin yanında yer alanlar var bu ülkede. Kem söz sahibinindir dediks abrettik yine sabredeceğiz ama sabrın da bir sınırı var. Göstericilerin arkasına saklanıp siyaset yapanlar önce siyasetin ne olduğunu görsünler. Artık bugün belirleyici bir güç var; millet... Bunun ötesinde belirleyici bir güç yok. Kimse endişelenmesin, nice badireyi atlatan Türkiye bunu da atlatacaktır.

Gençler ben İstanbul'un belediye başkanıyken siz henüz kucaktaydınız ama bilesiniz ki çevreciliğin içinde su var, yeşil var, temiz kent var temiz hava var. Tarih var, kültür var bunları biz getirdik. Sizler bugün farklı bir tablo çizdiniz. Bu alakanıza özellikle teşekkür ediyorum.

Mehmed'im sevinin başlar yüksekte;
Ölsek de sevinin, eve dönsek de.
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte...

Yarın elbet bizim, elbet bizimdir.
Gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir.