Ankara Başbakan'ı bağrına bastı

Adana ve Mersin'deki programının ardından Ankara'ya dönen Başbakan Erdoğan, Ankara'da yüzbinlerce kişi tarafından karşılandı. Esenboğa'da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Erdoğan burada toplananlara hitap etti.

Ankara Başbakan'ı bağrına bastı
Adana ve Mersin'deki programının ardından Ankara'ya dönen Başbakan Erdoğan, Ankara'da yüzbinlerce kişi tarafından karşılandı. Esenboğa'da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Erdoğan burada toplananlara hitap etti.

Erdoğan konuşmasında Taksim Gezi Parkı sonrası yaşananları sert bir dille eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 11 gündür uzak kaldığı Ankara'ya dönüşünde vatandaşlar tarafından karşılandı.

Sosyal medya üzerinden organize olan çoşkulu kalabalık Erdoğan'ı karşılamak üzere havalimanında buluştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Afrika turunun ardından yurda dönüşü ve havaalanındaki coşkulu karşılama dış basında geniş yer buldu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Sevgili kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Çoşkunuz ahde vefanız için sizlere teşekkür ediyorum. Hiç şüphem yok yola çıkarken ne dedik biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Bu can bu tende olduğu müddetçe Allh'tan başka kimseye verecek hesabımız yoktur. Milletin hesap yeri sandıktır sandıkta hesap sorar bizi millet getirdi millet götürür. Milletten başka bu noktada bizi götürmeye gücü yetmez. Kardeşlerim Ankara Cuma gecesi İstanbul'un bugün Adana'nın Mersin'in coşkusuna farklı bir coşku katıyor. Ankara bugün çok farklı. Uçakta gelirken yolboyu şu anda bu süreci bekleyenleri gördüm.

Ankara Hacı Bayram Veli'nin, Gazi Mustafa Kemal'in merhum Menderes'in merhum Özal'ın şehridir. Bu Ankara bir kez daha Başbakanına sahip çıkıyor başbakanı muhabbetle kucaklıyor.

Çok merak ediyorlarsa lügata baksınlar aÇapulcu kime diyorlar. Oraya bakarlarsa Başbakan'ın ne kadar isabetli bir söz kullandığını görürler. Yakan yıkanlara çapulcu denir. Onlara destek verneler de aynı familyada yerini alır. Bu kalabalık bu topluluk söyleyeceklerini yakarak yıkarak söylemedi. Söyleyeceklerini hep sandıkta söyledi. Yarın da sandıkta söyleyecekler. Gezi'ye Kuğu'ya çıkacağınıza 7 ay var sandıkta sizlerle görüşelim.

Başörtülü kardeşlerimize saldırdılar, camiye ayakkabıyla bira şişeleriyle girdiler. Benim kızlarım sabrettiler burada okuyamadılar dışarıda okumak zorunda kaldı. Başörtülü kardeşim yıllarca parya muamelesi gördü. Bunların düşünceye saygıları yok.

Hükümetimizle partimizle en önemlisi milletimizle demokrasinin hukukun özgürlüklerin en güçlü savunmasını biz yaptık. İstanbul Atatürk Havalimanı'na 2 saatte toplanan millet değil mi? Mersin'de toplananlar millet değil mi? Ankara'da toplananlar millet değil mi?'Dik dur eğilme bu millet seninle'sözünü o kadar güzel söylediniz ki 3 yaşındaki torunum bile bu sloganı ezberledi. Türkiye'de karar da yetki de söz de milletindir. Meclis'in dışında Türkiye'ye yön vermeye hiç kimsenin haddi değildir.

Ankara'ya gelen Başbakan Erdoğan'ın konvoyu ikinci durağı Pursaklar'a ulaştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka seslendi.

Biz bir şey söylemiştik, beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim bütün şarkılarda, bana herşey seni hatırlatıyor.

Sizler demokrasinin aşıklarısınız, sizler millet iradesine saygının sembolüsünüz, sizler bu ülkede egemenliği milletin tayin ettiğine inanan insanlarsınız. Sizleri alkışlıyor, tebrik ediyorum. Bu kutlu topluluk yakmadı yıkmadı, ellerinde molotof kokteyleriyle dolaşmadı, kamu binalarını yıkmadı, belediye otobüslerini yakmadı.

Bu süreç sadece içerden değil, içerden ve dışardan organize bir süreç. Dışarıdaki faiz lobisinin bizdeki uzantılarıyla yürüttüğü bir süreç. Ama duvara çarptılar.

Ne diyorlar? Bu başbakan çok sert. Bu başbakan gerilimden yana. Biz gerilimden yana değil, biz haktan ve halktan yanayız. Biz Asım'ın nesli olarak büyüdük, ne diyor Akif "Yumuşak başlı isem kim demiş uysal koyunum"

Bu ülkede bir dikili ağacı olmayanın çevrecilikten bahsetmesi mümkün müdür? Şu anda AK Parti iktidarı 2 milyar 800 milyon fidan ve ağaç dikti.

Bunun 2 milyarı fidan, 800 milyonu 3 yaş ve üzeri ağaç. Şunu unutmayın İstanbul Taksim'de Gezi Parkı değildir bu. Bu Gezi Parkı diye gelenlerin yüzde 95'i Gezi Parkı'nın adresini bile bilmezlerdi. Ben orada doğdum büyüdüm. Kasımpaşa'nın çocuğuyum. Bunlar tereciye tere satmaya başladılar. Biz hakkı her zaman her yerde söyleriz. Şunu da unutmasınlar biz iki ileri bir geri gidenlerden olmayacağız. Bizim yapacağımız çok iş var. Şöyle bir havaalanından Ankara'ya bakın yeşillerin içinden mi gidiyordunuz? Çevreci kimmiş, çevreci biziz biz.

Çevre dersi vermeye kalkanlar hava kirliliğinden burada geçebiliyor muyduk. İstanbul'a belediye başkanı oldum çöp dağlarından geçilmiyordu. Kim vardı iktidarda CHP. Su yoktu İstanbul'da. 2040 yılına kadar su sorunu çözdük. Taksim'de yakıp yıkanlar var ya yıkanacak su bulamazlardı su. Ve biz bu su sorununu hallettik.

Sanatçı çevresinden destek verenlere yazıklar olsun diyorum. Şunu bilmelerini istiyorum eğer siz şu ana kadar sanat için çalışıyordunuz da AK Parti iktidarı sizin sanatınızı icra etmenize mani mi oldu? Şarkı söylemek istiyordunuz da AK Parti iktifarı mani mi oldu? Neyinize mani olduk ki şimdi bu yaygaraları koparıyorsunuz? Eğer bir sıkıntınız olduysa bunu bizim Kültür Bakanımızla, belediye başkanımızla bizimle görüşürdünüz. Muhsin Ertuğrul'u yıkıp cami yapacağımızı söylediler. Yıktık ne oldu? Daha muhteşem bir tiyatro salonu oldu. Şimdi AKM'yi yıktırmayız diyorlar. Buna sizin gücünüz yetmez. Biz oraya opera binası yapalım diyoruz. Çatıya çıkmakla bize geri adım attıramazsınız. Türkiye güçlü bir ülke.

Şimdi bana diyorlar ki, bu cumartesi günü saat 17'de Ankara mitingiyle final yapalım. Siz buna ne diyorsunuz? Evet diyorlar, o zaman yapacağız. Peki cumartesi günü saat 17'de birarada olmak üzere Allahaısmarladık diyorum.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da üçüncü noktası Altınpark'ta konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Keçiören'in Altındağ'ın saygıdeğer güzel insanları sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Bugün gerçekten Ankara'da bir başka gün yaşıyoruz. Mersin'de Adana'da Akdeniz Oyunları ile alakalı tesislerimizin açılışını yaptık.

Türkiye güçlenerek yarınlara gidiyor. Fakat Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar var. İçeride rahatsız olanlar var, dışarıda rahatsız olanlar var. Uluslararası medya Türkiye ile ilgili hayırlı rüya görebilir mi? İçeride uzantıları var bunlar hayırlı rüya görebilir mi? Kimlerle birlikte bunu yapıyorlar? Faiz lobisi ile bunu yapıyorlar. Borsa İstanbul çökerse bunun altında Erdoğan kalmaz siz kalırsınız. Bunu bize IMF'nin borcunu öderken de yaptılar. IMF'den borç alın dediler, ben almayacağım dedim teğet geçecek dedim dalga geçtiler. 23,5 milyar dolar borcumuz vardı IMF defterini artık kapattık. Ama bundan rahatsızlar. Merkez Bankası'nın kasasında 27,5 milyar dolar vardı şimdi 130 milyar dolar var.

Mesele Gezi Parkı olayı değil, 15 ağacın sökülmesi değildir. Sorun onlara siz bu olaydan önce buraya geldiler mi. İnanın yüzde 95'i Gezi Parkı'nın adını duymamıştır. Ama Başbakanınız orada doğdu büyüdü. Gençliğim oralarda geçti.

Gençlere sesleniyorum; bu ülkenin Başbakanı, bazı lobilerin Başbakanı değildir. Bu ülkenin Başbakanı sessiz yığınların sesidir. Biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Biz zalimlerin karşısında, mazlumların yanındayız. Bu Türkiye'de böyle, dünyada da böyle. Bundan sonra da böyle olacak

Bunları dost düşman herkese anlatın. Şu 10 yılda 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Bunun 2 milyarı fidandır, 800 milyonu ağaçtır. Belediye başkanlığımda yurtdışından ithal ağaçlar getirdim. Şimdi yollarda gördüğünüz ağaçlar o dönemde dikilmiştir.

CHP ZİHNİYETİ PİSLİKTİR

Şu anda havalimanına giderken gördüğünüz ağaçlar gökten zembille gelmedi, AK Parti iktidarı döneminde geldi. Biz çevreciyiz, çevre sadece yeşil demek değildir. Çöpleri kaldırmak, hava kirliliğini düzeltmek vardır. Ben bunları yaptım, Melih Bey de bunları yaptı. Bize kalktılar çevrecilik dersleri veriyorlar.

CHP zihniyeti pisliktir.Bunlar demokrasiden anlamaz. Bu ülkede özgürlük mücadelesi Ak Parti iktidarıyla büyümüştür.

SAKIN BU ÇAPULCULARI İHYA ETMEYİN!

Bir tanesi çıkmış'ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu'diyor. E hayırlı olsun. Sakın bu çapulcuları ihya etmeyin ha. Biliyorsunuz bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Bu millete hakaret edenlere hadlerini bildirmek bu milletin görevidir. Ancak demokratik şartlar çercevesinde.

BUNLARIN MUSLUĞUNU SİZ KESECEKSİNİZ

Faiz lobisi çok gayretler sarfetti bu süreçte. Ben diyorum ki faiz lobisine haddini bildirmek gerekir. Yapmamız gerekenler var. Bu yıl en çok parayı faiz lobisi kazandı. Bunların musluğunu siz keseceksiniz siz. Ne zaman faizler düşmeye başladı bu beyler rahatsız oldu. Devletin bankalarından istifade ediniz.

MİLLETİN İKTİDARINA SAYGI DUYMAYAN BEDELİNİ ÖDER


Devlet tiyatrolarından kazandınız. Bu milletin iktidarına saygı duymayanlar, bunun bedelini öder. Bundan sonra süreç böyle çalışmayacak.

LÜTFEN ARTIK BU EYLEME SON VERİNİZ

Dün Ankara'da, Kızılay'da, Kuğulu Park'ta, şurada, burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum; Lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz. Bakınız biz bugüne kadar sabırla buralara geldik.

YENİÇERİ OCAKLARI GİBİ HAREKET İÇİNE GİRERSENİZ...

Bir Başbakan olarak diyorum ki, artık yeter. Varsa söyleyecekleriniz yerel yönetimle ilgili bir konuysa belediye başkanıma söyle. Gel, valime söyle. Olmadı Kültür Bakanıma söyle. Olmadı ben de kabul ederim, gel bana söyle. Ama yeniçeri ocakları gibi bir hareketin içine girerseniz, kusura bakmayın.'Şu valiyi alacaksın, emniyet müdürünü alacaksın, şunu yapmayacaksın'. Ama bunları söylemeye kalkarsan, kusura bakma. Tavsiyelerin varsa ilet. Bir katkın olacaksa ilet. O zaman hepsini yaparız

Biz size 10 yıl önce deseydik ki Hakkari'ye havalimanı yapılacak, Şırnak'a havalimanı yapılacak, Iğdır'a havalimanı yapılacak deseydik inanır mıydınız?

Onlar varsın işgale devam etsinler bizler de devam edeceğiz. Burada yıkmayan yakmayan inşa eden bir topluluk var.

CHP'nin bir milletvekili polisimize neler dedi. Fakat bu sökmez. Önünde de profesör yazıyor. Bu polis Türk polisidir, bizim polisimizdir.

Ne dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik. Pursaklar'da sorduk cumartesi günü miting yapılsın mı? Sonraki gün inşallah İstanbul mitingini yapacağız.

Çünkü yatıyorlar kalkıyorlar bu eylemleri yapanları millet diye anlatıyorlar. Onlar da bizim vatandaşımız ama şu gördüğünüz topluluk ne? Eğer demokrasiye inanıyorsanız heyecanlanmayın 7 ay sonra seçimler olacak. Biz sandıkta konuşuruz sandıkta.

Başbakan Erdoğan Akköprü'de konuştu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da çıktığu miting turunun 4. durağında Akköprü'de halka hitap ediyor...

Diyorlar ki Başbakan kavga ediyor, gerginlik yapıyor, kendilerine göre Ak Parti içinde ayrılık tohumları ekecekler. Kardeşlerim Hz. Ali'yi inceleyin, Zinnureyni inceleyin, Mustafa Kemal'i inceleyin..

10 yıl içinde 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Bunlar bizimle çevrecilik yarışına giremez. İstanbul Belediye Başkanı olduğumda İstanbul çoraktı. Benim diktiğim ağaçlar şu an İstanbul'u gölgeliyor. Ama o eylemciler benim belediye başkanlığı dönemimi hatırlamazlar.

Taksim'deki samimi kardeşlerim siz Haliç'in kokusu bilir misiniz? Artık Haliç'te yüzülüyor, artık Haliç'te balık tutuluyor. Benim Taksim'deki gençlerim Haliç'in bu durumundan haberdarmılar.

Siz orada 5 bin 10 bin toplanıyorsunuz. Burada toplananlar millet değil mi? Havaalanında beni karşılayanlar millet değil mi? Mersin'dekiler millet değil mi?

Buradan sesleniyorum artık bu eylemlere son vermenizi tavsiye ederim. Temsilcilerinizi seçin ben bile görüşürüm. Ama derdiniz başkaysa orda dur derim. Sabrın da bir sonu vardır.

Bu ülkeyi dünyaya terör varmış gibi gösteremezsiniz. Türk Baharı 2002 3 Kasım'ında gerçekleşti.