Ambulanslarda Yapılan Periyodik Bakımlar

Kocaeli - Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, TSE'nin bir yılı aşkın süredir ambulansların denetimlerini titizlikle yaptığını belirterek, "Bu denetimler sayesinde ülkemizde ambulanslar daha güvenli şekilde kullanılabilecek, standartlara uygun olmayan ambulanslar hizmet dışı olacağı için, hasta sağlığını tehdit edebilecek riskler ortadan kalkacaktır" dedi.

Şentürk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de hizmette bulunan bazı ambulansların hasta sağlığı açısından risk oluşturan durumlar yaratabileceğini belirtilerek, Sağlık Bakanlığının ambulansların periyodik muayenelerinin yapılması için TSE'yi 10 Nisan 2012'den itibaren görevlendirdiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığının, halkın sağlık ve güvenliğini doğrudan ilgilendiren ambulansların denetimini bağımsız bir kuruluş olan TSE'ye vererek önemli bir adım attığını ifade eden Şentürk, bu vesileyle bakanlık yetkililerini bu hassas ve önleyici yaklaşımlarından dolayı tebrik etti.

Şentürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"TSE bu görev çerçevesinde bir yılı aşkın süredir ülkemizdeki kayıtlı tüm ambulansların denetimlerini titizlikle yapmaktadır. Bu denetimler sayesinde ülkemizde ambulanslar daha güvenli şekilde kullanılabilecek, standartlara uygun olmayan ambulanslar hizmet dışı olacağı için, hasta sağlığını tehdit edebilecek riskler ortadan kalkacaktır. TSE'nin ambulans denetimine ilişkin medyada yer alan haberlerde kullanılan ifadeler, bu denetimler yapılmadığı takdirde yaşanabilecek olan olumsuzlukları anlatabilmek için kullanılmıştır. Bu ifadelerin sanki mevcut durumu yansıtıyormuş gibi kullanılması kamuoyunu yanıltabilecek niteliktedir."

Kaynak: AA