Ahlat'ta "Said Nursi'yi Anma" Programı

Bitlis - Ahlat İmam Hatip Lisesi tarafından Bediüzzaman Said Nursi'yi anma programı düzenlendi.

Program, Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması'nda bölge birincisi olan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yahya Koçak'ın Kur'an tilaveti okumasıyla başladı.

Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlenen programda konuşan Ahlat İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Demirtaş, Bediüzzaman Said Nursi'nin büyük İslam alimlerinden biri olduğunu söyledi.

Demirtaş, şöyle konuştu:

"Said Nursi'nin genel gayesi, iman esaslarını, akıl ve kalbin beraber kabul edeceği mantıki delillerle ve misallerle izah etmek, tüm dinsizlik akımlarına karşı mücadele vermek, bin yıldan beri İslam aleyhine birikmiş tüm iddialara makul cevaplar vererek, Kur'an'ın müdafaasını yapmaktır. Bu gayesini tahakkuk ettirirken, doğrudan doğruya kaynak olarak Kur'an-ı kullanmış. Sünneti savunmuş ve sünnete bağlılığını hayatıyla ispat etmiş. Şahsını bütün geri plana çekip, maddi ve manevi ücretlerden fedakarlık ederek, eser merkezli bir sistem tesis etmiş. Kendisine yapılan bütün baskılara rağmen, asayişi muhafaza etmiş ve silahlı mücadele yerine ilimle mücadele etmeyi öğretmiş. Bunu yaparken siyasetten uzak durarak, doğrudan iman derslerine yoğunlaşmış."

Kübra Subaşı ve Hamza Akarçay adlı öğrencilerin hazırladığı sunumla Nursi'nin hayatının anlatıldığı programda, öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği ilahilerin ardından, kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Programa, Kaymakam Osman Dölek, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA