9. Bulgaz Dağı Yörük Şenliği

Uşak - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden "Yörük obaları yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin, dostluğun, bolluğun, bereketin, vatan ve millet için çarpan yüreklerin diyarıdır" dedi.

Banaz ilçesi Üzeyir Yaylası'nda Bulgaz Dağı Yörükleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Bulgaz Dağı Yörük Şenliği yapıldı.

Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiğ şenlikte konuşan Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden yörük kültürünün yüzlerce yıldır özünden kopmadan yaşatıldığını söyledi.

Yörüklerin, yüreklerindeki Anadolu sevgisinin onları birer yiğit, birer kahraman yaptığını ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, "Yörük obaları yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşlik ve dostluğun, bolluk ve bereketin, vatan ve millet için çarpan yüreklerin diyarıdır. Yörük, özüyle, sözüyle, duasıyla, oturup kalkmasıyla, giyimi kuşamıyla, üzerinde gökkuşağının renklerini taşıyan poşusuyla, insanı insan yapan tüm değerleri içinde barındıran; candır, dosttur. Yörük sevgi insanıdır. Yörük, her cephede en önden giden, vatanı bayrağı, kutsal değerleri için başını bu yola koyandır. Bulgaz Dağı Yörükleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneğince düzenlenen bu etkinliklerin Yörük kardeşlerimize, obamıza, yaylamıza bolluk bereket getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Erden'e Bulgaz Dağı Yörükleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Etkinlikleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dal plaket verdi.

Vali Erden daha sonra yörük çadırlarını gezdi.

Şenliğe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat kömürcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA