"6. Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Kayseri - Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneğince düzenlenen "6. Uluslararası Öğrenci Buluşması" başladı.

Mimar Sinan Park'ındaki etkinlikte, 60 ülkeden bin 500'e yakın öğrenci bir araya geldi. Kayseri'deki okullarda eğitim gören yabancı öğrencilerin yanı sıra yurt dışından gelenlerin de yer aldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Parka kurulan stantlarda kültürlerini tanıtma imkanı bulan yabancı öğrenciler, stantları ziyaret eden vatandaşlarla yakından ilgilendi. Tanzanya ve Gana stantlarındaki öğrencilerin ülkelerine özgü dansları yoğun ilgi gördü.

KUDER Başkanı Mücahit Bulut, yaptığı konuşmada, "Biz bir milletiz" sloganıyla yola çıktıklarını ve farklı coğrafyalardan üniversite eğitimi almak için Kayseri'yi tercih eden misafir öğrencilere yönelik gönüllü çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bulut, derneğin çatısı altında Moğolistan'dan Endonezya'ya, Mozambik'ten Moritanya'ya kadar çok sayıda ülkenin öğrencilerinin bulunduğunu belirtti.

Öğrencilerle "ensar-muhacir" birlikteliği içinde olduklarını vurgulayan Bulut, "Kökleri dünyanın dört bir yanına uzanan, farklı coğrafyaların suyuyla beslenen aynı ağacın dallarıyız. Renkler ve diller farklı olsa da aslında biz bir milletiz. Dil, din, renk ayrımı yapmadan 72 millet bir aradayız. Bir dünya çocuğu, bugün Kayseri'de bir araya getirdik, aslında tüm farklılıklarımız bizim zenginliğimiz" diye konuştu.

Programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından öğrenciler ilahiler seslendirdi. Etkinlik, yarın sona erecek.

Kaynak: AA