Vasiyeti İle 4 Kişiye Umut Oldu

Ordu’da evinde beyin kanaması geçiren 46 yaşındaki Emine Çelebi, bağışlanan organlarıyla 4 kişiye umut oldu.

Vasiyeti İle 4 Kişiye Umut Oldu
Ordu’nun Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Emine Çelebi, iki gün önce evinde aniden fenalaşınca Medical Park Ordu Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından beyin kanaması teşhisi konulan Çelebi, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Burada gerçekleştirilen tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Çelebi’nin ailesi doktorlardan bu acı haberi aldıktan sonra Çelebi’nin “Organlarımı bağışlayın” sözü üzerine bağışta bulunmak istediklerini belirttiler. Yapılan testlerin ardından Çelebi’nin ilk etapta kalp, karaciğer, böbrekler, kornea, akciğerinin alınabileceği aile yakınlarına doktorlar tarafından bildirildi.

Ailenin onayı üzerine nakil işlemleri başlatılırken, kalp ve akciğerin dokuları Türkiye’de organ bekleyen hiçbir hastaya uymadığından alınmazken, Karaciğer ve Böbrekler Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi gören, kornea ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere götürüldü.

Emine Çelebi’nin eşi Cevdet Çelebi, bağış kararını çocukları ile birlikte aldıklarını söylerken, eşinin ölmeden önce vasiyet ettiğini söyledi.

Acılı eş Cevdet Çelebi, “Çocuklarım bana geldi, ‘Annemin organlarını bağışlayalım’ dediler. Ben de aynı düşüncedeydim. Onlara nasıl söyleyeceğim diye çırpınırken onlar kendi aralarında karar vermişler. Cenazem varken çok sevindim. Rahmetli eşim ölmeden önce bir organ bir hayat dedi.

Kendi aramızda konuştuğumuzda ‘Ben ölürsem benim organlarımı bağışla, sen ölürsen bende senin organlarını bağışlayacağım’ derdi. Bağışladık. Allah kime nasip ettiyse inşallah şifa bulur. Ölüm herkes içindir. Ölümün en güzel tarafı öldükten sonra da bazı kişilere faydalı olmaktır” dedi.

Cevdet Çelebi, kendisinin kalp rahatsızı olduğunu belirterek, “Ben ölüme kendimi hazırlamıştır. Eşime ‘hanım bu kalp, bir, iki, üç defa vurdu. Dördüncüye Allah kerim. ‘Eğer ben ölürsem bütün organlarımı bağışla’ diye ben de vasiyet ettim. Ama hanımımın ani beyin kanamasıyla genç yaşta olmasına rağmen maalesef kaybettik. O benim değil, ben onun organlarını bağışlamaya mecbur kaldım” şeklinde konuştu.

İki çocuk annesi olan Emine Çelebi’nin cenazesi pazar günü Ordu merkeze bağlı Nizamettin Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.
Kaynak: İHA