Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ - 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tekirdağ il etkinliğine katılmak üzere kente gelen konuk çocuklar, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'ı ziyaret etti.

Çocukları makamında kabul eden Dalgıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kültürlerin kaynaşmasının dille olduğunu ifdade eden Dalgıç, "Yaptığınız güzel işlerden dolayı sizi tebrik ediyorum. Halkların, kültürlerin kaynaşması dil sayesinde gerçekleşiyor. Sizlerde bunu en iyi şekilde yapıyorsunuz. Sizi yetiştiren öğretmenlerinizi tebrik ediyorum, birbirimizi anlamamıza vesile oluyorlar. Sizler mesleklerinizde en iyi yerlere gelerek insanların gelişmesinde büyük rol oynayacaksınız. Sizin de bizi tanıyıp diyalog kurmanızı istiyoruz" diye konuştu.

-Asker Alma Bölge Başkanı Albay Kaya'dan Dalgıç'a ziyaret

Tekirdağ Asker Alma Bölge Başkanı Albay Akbulut Kaya Tekirdağ Belediyesini ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özen, Nevim Kaçar ve Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu'nun da bulunduğu ziyarette Albay Dalgıç, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kaya, Belediye Başkanı Dalgıç'a çalışmalarından dolayı başarılar diledi.

-Dalgıç, itfaiye personelini ziyaret etti

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz ve Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu ile Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti.

Kısa bir süre önce İtfaiye Müdürlüğüne atanan Ömer Şen'i yeni görevinden dolayı kutlayan ve başarılar dileyen Dalgıç, Tekirdağ İtfaiyesinin çalışmalarını başarılı bulduğunu dile getirdi.

-Tekirdağ çiçeklerle süsleniyor

Tekirdağ Belediyesi ekiplerince, 300 bin adet çiçek, kentin dört bir yanına dikiliyor.

Tekirdağ Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Üner Şen, kentin büyük bölümünün, Kiraz Festivali'ne kadar çiçeklendirileceğini söyledi.

Şen, "Vatandaşlarımızın parklara ve yeşil alanlara ektiğimiz çiçekleri koparmamalarını rica ediyoruz. Ayrıca hayvan gezdiren vatandaşlarımızın çiçekleri ezmemelerini, ailelerimizden de çocuklara çiçeklerin koparılmaması konusunda eğitim vermelerini istirham ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA