Sezonu Dualarla Açtılar

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü orman yangınlarının sık sık yaşandığı yaz mevsimini Orman Kavşak Deposu’nda kesilen kurbanla karşıladı.

Sezonu Dualarla Açtılar
Yatağan protokolünün de katıldığı törende İlçe Müftüsü Şahabettin Yılmaz eşliğinde dualar edildi. Orman yangınlarının sık sık yaşandığı yaz mevsimi öncesi hazırlıklarını tamamlayan Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü Orman Kavşak Deposu’nda kesilen kurbanla yangın sezonunu karşıladı.

Yatağan Orman İşletme Müdürü H. Hakan Zeybek ev sahipliğinde düzenlenen törene, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı sıra, Başsavcı Soner Gül, Yatağan Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, Yatağan Emniyet Müdürü Oğuz Kaan Akçal, Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz ve daire amirleri ile Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

Sunumunu İşletme Müdür Yardımcısı Bekir Doğan Demir’in yaptığı törenin açılış konuşmasını yapan Yatağan Orman İşletme Müdürü H. Hakan Zeybek; “Öncelikle çalışmalarımızda bize gereken desteği veren başta sayın Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. 2013 yılı yaz sezonunu en az kayıpla atlatmak dileğiyle bir araya geldik. Kurban kesme törenlerinin ilkini geçtiğimiz yıl düzenlemiştik ve bu yıl ikincisi için bir araya geliyoruz. Amacımız yaz sezonunu her yıl dualarla karşılamak ve bu törenleri geleneksel hale getirmek. Bu vesileyle orman yangınları hakkında da bazı uyarılarda bulunmak istiyorum.

Bilindiği üzere meydana gelen yangınların % 99’u insan kaynaklı. Bir kez daha belirtmek istiyorum ki, orman yangınlarının önlenmesinde vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor” dedi ve Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü’nün yaz sezonuna topyekün hazır olduğunu belirterek; “Toplam 81 yangın söndürme işçimiz ayın 14’ünden itibaren 24 saat mesai yapacak. Bu süre zarfında ailelerinden uzak kalacakları gibi, her an müdahaleye hazır olacaklar. Araç, gereç ve malzeme yönünden de hazırız. Artık bu tarihten sonra amacımız yaz sezonunu en az kayıpla atlamak” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, törende Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven de konuşarak, orman yangınlarının yaşanmadığı bir yaz sezonu diledi.

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü’nün son yıllarda yakaladığı başarıya dikkat çeken Kaymakam Tanrıseven; “Orman İşletme Müdürlüğümüz geçmiş yıllara göre ekipman ve destek konusunda daha iyi bir noktada. Bu da yangınlara müdahaledeki başarıyı artırıyor. Bunu istatistiklerden net bir şekilde görebiliyoruz. Ayrıca, Orman personeli orman yangınlarının yanı sıra tarım alanlarında ve evlerde çıkan yangınlara da müdahalede de önemli destek veriyor. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz ve teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yatağan Müftüsü Şahabettin Yılmaz tarafından okunan dualara hep birlikte eşlik edilirken, son olarak kayıpsız bir yaz sezonu geçirilmesi dileğiyle kurban kesildi ve katılımcılara yemek ikram edildi.
Kaynak: İHA