Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa - Tatlıses Müzik Müzesi'ndeki sanatçı İbrahim Tatlıses'in balmumu mumyası yenilendi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık iki yıl önce açılan müzede belediyenin genişletme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda sanatçılar İbrahim Tatlıses ve Seyfettin Sucu'nun balmumundan yapılmış heykelleri yenilenerek müzeye yerleştirildi.

Heykel Tıraş Adil Çelik, daha önce Tatlıses'in heykelini yaptıklarını belirterek, "Tatlıses'in son halini değil de 7-8 yıl öncesinin Tatlıses'ini çalıştık. Televizyon programlarındaki İbrahim Tatlises'i canlandırdık. Müzeye layık bir heykel yaptığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

-Beykapısı Parkı genişletiliyor

Beykapısı Parkının genişletme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Beykapısında bulunan TEDAŞ ve belediyeye ait binaların parka dahil edilmesi için çalışma başlatıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, planladıkları projelerin tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Fakıbaba, şunları bildirdi:

"Yıkamadığımız iki yer kalmıştı. Birisi Birisi TEDAŞ'ın binasıydı. Diğeri de belediyeye ait benzinlik yeriydi. Şimdi bu iki yeri de yıktık. Çok geniş bir alan oluşmuş oldu. Bu geniş alan yemyeşil bir park yapıyoruz. Burası Necmettin Erbakan Parkı oluyor. Allah'a şükürler olsun. O kadar çok projelerimiz varki. İnşallah Turgut Özal Parkı'nın açılışını sayın Bakanımız geldiğinde yapacağız. Temel atma törenlerimiz devam ediyor."

-ŞUTSO'dan Şanlıurfa Belediyesine ziyaret

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri, Şanlıurfa Belediyesini ziyaret etti.

ŞUTSO'dan yapılan açıklamaya göre, ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret ederek bir süre görüştü.

ŞUTSO Başkanı Ertekin, ziyarette, belediye ile ortaklaşa olarak Organize Sanayi Bölgesinde peyzaj çalışması yapmak istediklerini bildirdi.

Fakıbaba da söz konusu bölgede oda ile çalışma yürüteceklerini belirtti.

Kaynak: AA