Sakarya’daki Özgürlük Eylemi 405’inci Haftasını Geride Bıraktı

Sakarya Adalet Girişiminin 405’inci haftayı geride bırakan özgürlük eyleminde insanlara yapılan zulmün, gaspın, haksızlığın, despotluğun, sömürünün, ezmenin, yok saymanın, ötekileştirmenin ve bilumum insanlık dışı anlayış ve muamelelerin karşısında sessiz kalınmayacağı vurgulanarak adaletin sadece belli kesimler için değil herkesim için olduğunun altı çizildi.

Sakarya’daki Özgürlük Eylemi 405’inci Haftasını Geride Bıraktı
Sakarya Adalet Girişimi adına Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi’nden Sâhir Akça’nın yaptığı 405’inci hafta basın açıklamasında, “Bugün günlerden isyan denilerek İnsanlara yapılan zulmün, gasbın, haksızlığın, despotluğun, sömürünün, ezmenin, yok saymanın, ötekileştirmenin ve bilumum insanlık dışı anlayış ve muamelelerin topuna birden isyan! İnsanların inanma, inandığını öğrenme, yaşama, anlatma ve neşretme gibi tabii haklarının önüne konulan tüm insanlık dışı muamelelere isyan!” dedi.

Akça, açıklamasında Gezi Parkı süreciyle birlikte bazı kesimlerin fırsatçılık yapmasını da eleştirerek, “Ülke yine olağanüstü duruma sürüklenmek istenmektedir. Ülkemizin azgın azınlığı bu yolla, normal şartlarda elde edemediklerini, yanlarına düne kadar kendilerine karşı geldiklerini, düşmanı olduklarını belirtenleri de alarak oligarşiye teslim olarak, onlara yağcılık ve kulluk yaparak elde etmek sevdasındalar” değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: İHA