Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Taksim Gezi Parkındaki olayları meselesinin çevre olmadığını ekonomiden kaynaklandığını söyledi.

Bakan Eroğlu, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, AK Parti’nin tabiatı koruyan, ağaçlandırma konusunda destanlar yazan bir hükümet olduğunu belirterek, “En çevreci hükümet, bizim hükümetimizdir. Peki bunlar niye oluyor? Tamamen tahrikler var” dedi.

Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayların ekonomik kaygılardan dolayı yaşandığına dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Maksadın ağaç olmadığını söylediler. Çünkü ağaçlandırma ve çevre konusunda hiçbir hükümet bizimle yarışamaz. Takdirname almış bir ülkeyiz. Ağaçlandırma faaliyetlerinde geçmişte yılda sadece 70 bin hektarlık alanda çalışma yapılırken biz bunu 500 bin hektara çıkarttık. Sadece 72 milyon fidan üretilirken, biz daha az elamanla yılda 470 milyon adet fidan üretiyoruz. Son 10 yılda toprakla buluşturduğumuz fidan sayısı 2 milyar 711 milyon adettir. Dünyada odun serveti azalırken Türkiye’de artıyor. Son 10 yılda ormanlık alanlarımız büyümüş. Bizden önce 1.2 milyar metreküp iken şuanda 1.5 milyar metreküpe çıktı. Tabiatı koruyan, ağaçlandırma konusunda destanlar yazan çevreyi koruyan hükümetiz. En çevreci hükümet bizim hükümetimizdir. Peki bunlar niye oluyor? Tamamen tahrikler var” diye konuştu.

"MESELENİN SEBEBİ ÇEVRE DEĞİL EKONOMİDİR"
Olaylarının asıl sebebinin çevre olmadığını ekonomiden kaynaklandığını açıklayan Eroğlu, şöyle konuştu: “Milletin bu konular üzerinde dikkatlice durması gerekiyor. Geçmişte 9 ay vadeli hazine garantili borçlanma faizinin yüzde 63 iken yani bir yıl geçmeden faize 63 TL verirken, bu oranın şimdi yüzde 5’in altına indi. Aradaki farkın daha önce 3-5 sermaye grubunun cebine giriyordu. AK Parti’den önce toplanan vergilerin yüzde 86’ısının tamamen faiz ödemesine gitti. Dolayısıyla yatırım yapılmıyordu. Burada bir Karaderi Barajına başlamışlar, 15 yılda temelden yukarı çıkamadı. Bunları biz göreve gelince tamamladık”
Bakan Eroğlu, AK Parti’nin Türkiye’de muhteşem bir dönüşüm sağladığını ifade ederek, “Türkiye’nin artık başı diktir. Devletin büyük borcu vardı. Eskiden parada 6 tane sıfır vardı. Bu sıfırları atmak çok kolay değil. Enflasyon var. 23,5 milyar dolar borçtan dolayı IMF karşısında geçmiş hükümetler el pençe duruyordu. Bir IMF memuru geldiği zaman neredeyse devlet başkanı gibi karşılanır, istediğini dikte eder çeker giderdi. Aynı şeyi bize yapmak isteğinde Başbakan, 'Biz büyük bir milletiz. Bizim şanlı bir tarihimiz var. Esas milliyetçilik işte budur. Ya bizim isteğimiz şartlarda anlaşmayı kabul edersiniz ya da size güle güle demekten başka çare yok' dedi.

Ardından sermaye çevreleri biz bu anlaşmayı yapmazsak büyük bir kriz yaşarız. Ama biz aksine bütün bu paraları ödedik, 14 Mayıs günü de son dilim ödendi ve IMF’ye borcumuz kalmadı” şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, şöyle devam etti: “Osmanlı döneminde de benzer numaraların yapıldı. Bugünkü İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası vardı. Sultan Abdülhamit Han o zaman ‘Biz borçlarımızı ödeyeceğiz’ deyince bütün dünya telaşa kapıldı. Topçu Kışlası’nda, 31 Mart hadisenin çıkmasına neden oldu. Şimdi bütün bunların sebebi ekonomiktir, çevre meselesi değildir. Orada kesilen 3-5 tane ağaç vardır. Bununda iki tanesi kesilmiştir. Miladını doldurmuş. Diğer ağaçlarda başka yerlere taşınmış. Bu gezi parkındaki proje, taksimdeki yoğun trafiğin yeril altına alınması konusunda yapılıyor. Burada herhangi bir işlem başlamış falan değilken böyle bir rahatsızlık var ise Aziz milletim lütfen uyanık olalım.”

"31 MART VAKASI’NI HATIRLAYALIM"
Taksim’deki trafiğin yerin altına alınmasıyla ilgili çalışma yapıldığını anlatan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti: “Daha Gezi Parkı’nda filan bir işlem başlamış değilken böyle bir hadise yaşandı. Dolayısıyla lütfen uyanık olalım. Eğer biz uyanık olmazsak tarih tekerrür eder. Bu yüzden 31 Mart Vakası’nı hatırlayalım. Gezi Parkı’nda yaşananların tarihin geçmiş hadiseleriyle bugün arasında aynı sebebe dayandığını fark edelim. Türkiye güçlendikçe bir takım yurt dışında ve yurt içinde güçlenmesini istemeyenler, önünü kesmek için her türlü engeli koymaya çalışıyorlar. Ama biz gücümüzü milletten alıyoruz. Vatandaşların çoğu da arka planı anladı. Büyük bir oyunun parçasıydı. Çevrecilikse gelin hep beraber, yılda biz 500 milyon fidan üretiyoruz, ağaç dikelim. Biz bazen ‘gelin ağaç dikelim’ diyoruz, herkes ‘arkanızdayız’ diyor, bakıyoruz arkamıza kimse yok. Şu anda AK Parti, Türkiye’nin yüz akıdır.”

"MUHALEFETİN GENEL BAŞKANLARI DAHİL BİR ÇİVİ BİLE ÇAKAMAZ"
Kastamonu’ya yapılan yatırımlardan da bahseden Bakan Eroğlu, muhalefet partililerin genel başkanlarının dahi yatırım anlamında bir çivi bile çakamayacağını iddia ederek, “Yaparsak sadece biz yaparız” dedi.

Merkez Bankasının kasasında 133 milyar dolar döviz bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, “Ülkemiz 70 sente muhtaç olduğu günleri gördük. Türkiye’nin kasası doldu, doludizgin yatırımlar yapılıyor. Ayrıca 22 banka soyulmuştu. Soyulan bankalardan dolayı ödediğimiz para 231 milyar TL’dir. AK Parti demek bereket demek. AK Parti demek millete hizmet etmek demek. Şuanda AK Parti’nin 8,5 milyondan fazla üyesi bulunuyor” dedi.

Kastamonu’ya gelirken Kastamonu simidi getirecek hallerinin olmadığını bu yüzden 28 tane müjde ile geldiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: “166 milyon TL’lik muazzam bir yatırım ile Kastamonu’ya geldik. Bunların içinde barajlar, göletler, sulamalar gibi 28 tane büyük proje var. Bunların hepsinin müjdesini buradan veriyoruz. Bizim sözümüz senettir. Burada ne yapılıyorsa merkezi hükümet yapıyor. Bu böyle bilinsin. Şu Kastamonu’nun içinden akan dere ıslahını hükümet yaptı. Kastamonu’nun sulamasını, yollarını, barajlarını bizler yaptık. Üniversiteyi biz açtık. Havaalanını ve Ilgaz Tünelini yine bizler yapıyoruz. Kastamonu’ya yapılan her şey bizim sayemizde yapılıyor. Bırakın burada muhalefet partililerinin milletvekillerini genel başkanları dahil Kastamonu’ya bir çivi çakamaz. Yaparsam biz yaparız. Yerel seçimlerde belediyenin AK Parti’li olması durumunda da daha büyük işler yapılacaktır.”
Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Av. Metin Çelik, Bakan Eroğlu’na Kastamonu’nun organik ürünlerinden oluşan hediye sepeti verdi.
Kaynak: İHA