Kü'de Mezuniyet Töreni

Kırıkkale - Kırıkkale Üniversitesi'nden mezun olan 7 bin 822 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Başpınar Spor Salonunda düzenlenen 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreninde konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen eğitimciler ve ailelere teşekkür etti.

Kırıkkale'deki kamu kurum ve kuruluşlarının, özel kuruluşların ve esnafların her zaman öğrencilerin yanında olduğunu belirten Kolat, mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarı diledi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız da çok özel ve heyecanlı bir günü birlikte olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Geleceğimizin teminatı olan 4 bine yakın ön lisans, 3 bin 822 lisans düzeyinde toplam 7 bin 822 mezun konumundaki öğrencimizi bugün üniversitemizden, Kırıkkale'den uğurluyoruz. Türkiye'de ve dünyanın her ülkesinde çalışabilecek bilgi ve özgüvene sahip, sağduyulu ve çağdaş bireyler olarak yetiştirdiğimiz gençlerimizle övünüyor ve onlardan ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz.".

Konuşmaların ardından fakülte ve yüksekokullarda birinci olanların diplomalarını Vali Kolat, ikincilerin diploma ve ödüllerini Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve üçüncü olan öğrencilerin diplomalarını ise KÜ Rektörü Yıldız verdi. Dana sonra öğrencilerin diplomaları dağıtıldı.

Törenin ardından sanatçı Burcu Güneş konser verdi.

Kaynak: AA