Kızıltepe'de 2 Yıl Aradan Sonra SBS Heyecanı

Toplu kopya çekildiği gerekçesi ile Kızıltepe ilçesinde 2 yıldır izin verilmeyen Seviye Belirleme Sınavı , bu yıl yapıldı. Sınava 3 bin 887 öğrenci katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı yaptığı açıklamada, 2 yıl aradan sonra ilçede SBS'nin yapılmasın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

"Sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Sınavda bir sorun yaşanmaması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz" diyen Bahçıvancı, bir daha böyle tatsızlıklar yaşamak istemediklerini belirtti.

Bahçıvancı, toplu kopyadan dolayı ilçede 2 yıldır SBS yapılamadığını hatırlatarak, şöyle dedi:

"Kızıltepe'de kopyayı asla kabul etmiyorum. Bir sınıfta eğer öğrenciler birbirlerinin kağıdına bakmışsa zaten o çocukların sınavları iptal edilir. Bu, Türkiye'nin her yerinde olan bir şeydir. Bir de o sınıfta ve o salonda bulunan öğretmen ve salon başkanları hakkında da işlem yapılır. Kopya toplu olursa kopya olur. Toplu kopyaya da Kızıltepe'de şahit olmadık. Girişimler sonucu ilçede sınav yeniden yapılmaya başlandı."

-Hastane odasında sınava girdi

Bahçıvancı, hastanede yatan bir öğrencinin doktor raporuna istinaden burada sınava girdiğini söyledi.

Öğrencinin yedek komisyon ve yedek kitapçıklarla hastane odasındaki yatağında sınava alındığını ifade eden Bahçıvancı, "Öğrencimiz bu yıl bu sınava girmekten mahrum kalabilirdi. Öğrencimize bu fırsatın tanınması bizi sevindirdi" dedi.

Velilerden Musa Güler, 2 yıl aradan sonra ilçede SBS'nin yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Öğrenciler ise ilçede yeniden sınav yapılmasının kendilerini rahatlattığını belirttiler.

Kaynak: AA