Göçmen Kuşları, Atlı Devriyeler Koruyacak

Milli Parklar Şefi Murat Akkun, Sultan Sazlığı Milli Parkı'ndaki göçmen kuşların, oluşturacakları atlı devriyeler tarafından korunacağını bildirdi.

Göçmen Kuşları, Atlı Devriyeler Koruyacak
Sultan Sazlığı Sindelhöyük Ziyaretçi Bilgilendirme Merkezi'nde (Balıkevi) bölgede görev yapan ekiplere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, bölge ve burada yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Milli Parklar Şefi Murat Akkun, gerek ziyarete gelen vatandaşlara gerekse yasak bölgede dolaşan vatandaşlara nasıl davranılması gerektiğini anlattı. Akkun, ''Sultan Sazlığı yöre halkına bir geçim kaynağı olabilir. Alanımız ne kadar sulak olur ve ne kadar kuş çeşidi gelirse, o kadar turist bu bölgeyi ziyaret eder. Bu da yöre halkına bir iş sahası açar. Bizim görevimiz, yöremizi en güzel şekilde tanıtmak, gelen ziyaretçileri en güzel şekilde ağırlamak, bölgemizdeki hem insanları hem de hayvanları korumak'' dedi.

Yasak bölgede gerek sülük avı yapan gerek kuş avı yapan vatandaşlara ceza yazmak zorunda kaldıklarını ifade eden Murat Akkun, ''Böyle bir durumda hem hayvan zarar görüyor hem de vatandaş zarar görüyor. Bunun için vatandaşlarımızın yasaklara uymalarını hem kendilerini hem bizi hem de hayvanları sıkıntıya sokmamalarını rica ediyoruz. Yakın zamanda bu bölgede bekçilerimiz atlarla devriye yaparak kültürel bir etkilik de başlatmış olacağız. Göçmen kuşlarımızı böylece daha etkin korumayı amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Toplantıya Sultan Sazlığı Sindelhöyük Atlı Spor Kulübü Başkanı Mahmut Kılınç da katıldı.

Kaynak: İHA