DSP Genel Başkanı Türker, Sakarya'da

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, "Taksim gezisi Türkiye'de uzun bir süredir yaşanan suskunluğa, vatandaşların kendilerine yapılan baskıya özgürleştirme amacıyla yaptıkları bir başkaldırıdır" dedi.

Sakarya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen DSP İl Kongresine katılan Türker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taksim'deki olaylar sırasında basının tavrını eleştirdi.

Türker, "Taksim gezisi Türkiye'de uzun bir süredir yaşanan suskunluğa, vatandaşların kendilerine yapılan baskıyı özgürleştirme amacıyla yaptıkları bir başkaldırıdır" değerlendirmesini yaptı.

Türker, yerel yönetimler, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin gelecek yıl birlikte yapılabileceğine işaret ederek, DSP'nin bu seçimlere hazır olduğunu söyledi.

Türker, "Biz bu kurultay sonrası partimizin yerel seçimlerde hakettiği noktayı tutturabilmesi için gece gündüz demeden köy köy mahalle mahale gezmek zorundayız" dedi.

Gezi Parkı olaylarından sonra CHP'nin miting yapmaya çalıştığını belirten Türker, şöyle konuştu:

"CHP miting yapmaya kalkıştı, baktı miting yapacak kimse yok 'mitingin yerini Beşiktaş'a aldım, Taksim'e aldım' dedi.

Oraya gittiler, oradaki halk CHP'yi de yuhaladı, 'buradaki durumu siyasallaştırmayın' dediler. Arada birileri size 'parti olarak CHP ile birleşin' der. Niye birleşelim; şu anda gezi olaylarıyla ilgili bildiri dağıtan tek partiyiz, olayları siyasallaştırmıyoruz."

Kaynak: AA