Down Sendromlu Kızın Dans Tutkusu

Kütahya - Gediz ilçesinde, down sendromlu 9'uncu sınıf öğrencisi kızın, bir eğlence programında yaptığı dans, vatandaşlardan ilgi gördü.

Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen eğlence programında sahneye çıkan Işıl Ersun,sempatik tavırları ve kendi özgü dans hareketleri dolayısıyla salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Ersun, program sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, tedavisinin sürekli olarak devam ettiğini belirterek, bu tedavilerin kendisini dans ve baleden ayrı bırakmadığını söyledi.

Anne Gülseren Ersun da kızının doğuştan beri tedavilerinin sürdüğünü, kalp ve böbrek hastalıkları da bulunduğunu ifade etti.

Kızını hergün okula götürüp getirdiğini anlatan Ersun, şöyle konuştu:

"Tüm bu badireler karşısında aile olarak asla karamsarlığa kapılmadık. El birliği ile mücadele veriyoruz. Kamuda memur olarak çalışıyorum. Eşim ressamlık yapıyor. Işıl'dan ayrı bir oğlumuz var. O da üniversitede okuyor. Kızım Işıl, doğuştan gelen bir hastalıkla mücadele ediyor, yılmadan hayata tutunmaya çalışıyor. Biz aile olarak her türlü güçlüğe karşı mücadele etmeyi öğrendik ve mücadelemizi birlikte veriyoruz. Eşimle Işıl'ın tedavisini sürdürürken her iki çocuğumuzun eğitimi için elimizden geleni yapıyoruz. Kızımı bu yıl liseye kaydını yaptırdık. İlk önce kızım 'okulda dışlanır' diye çekindik. Tam tersi oldu, okuldaki öğrenci ve öğretmenler, Işıl'ı çok sıcak karşıladı. Bir müddet sonra okulun en sevimli örencilerinden oldu. Bu sevgi, kızımın öz güveninin gelişmesini artırdı. Onun özel yeteneklerini ortaya çıkardı. Yapmış olduğu dans, okulundaki tüm personelin eseridir."

Ersun, kızına ilgi gösterilmesinden dolayı okul yönetimine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA