Denizli’deki Gezi Parkı Eylemine Levent Kırca’dan Destek

Tiyatro gösterisi için Denizli’ye gelen ünlü tiyatro oyuncusu Levent Kırca, düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine destek verdi.

Denizli’deki Gezi Parkı Eylemine Levent Kırca’dan Destek
Ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca, tiyatro gösterisi için Denizli’ye geldi. Gösteri öncesi Delikliçınar Meydanı’na gelen Levent Kırca, burada meydanda toplanan gençlere seslendi. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kırca, genç kuşağın başını çektiği direnişin kendisini umutlandırdığını söyledi.

Denizli’de eyleme katılanlara teşekkür eden Kırca, “Cumhuriyet tehdit altındadır. Bizim gençlerimiz Atatürk’ten aldıkları güçle direnmeye devam ediyor. Gençlerimiz çok zeki davranıyor. Hiçbir sopaya, kavgaya, salaha gerek kalmadan zekalarıyla öyle bir direnişe imza atıyorlar ki biz bile alkışlayarak izliyoruz. Bu manzarayı görmek beni çok umutlandırıyor ve mutlu ediyor. Zekalarıyla, yürekleriyle onurlu bir direniş ve başkaldırı sergiliyorlar. Ben 63 yaşında Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı ve sanatçısıyım. Ben de netice itibariyle Atatürk'ün hitap ettiği o gençlerden bir tanesiyim. Karşınızda sadece hükümet yok. Hükümetin Türk halkının özgürlüğüne karşı, gençlerine karşı kullandığı devlet güçlerinin dahi ötesinde başka güçler de tepemizde binmiş ve bizi ezmek istemektedirler” dedi.

Polislerin son olaylarda takındığı tavrın da yanlış olduğunu kaydeden Kırca, “Acımasızca vuran, mermi sıkan polis ve neticede bu mermiler plastik de olsa mermidir. O polisin de bir anası babası vardır. O polisin anası da, babası da halktır. O halk bu polisleri yanlış emzirmiş olamaz. Bu süt onlara haramdır. Analarından aldıkları bu süt haramdır" diye konuştu.

Denizli’deki gösterisinin ardından salı günü Rize’ye gideceğini ifade eden Kırca, “Buraya gelirsen bacaklarını kırarız gibi tehditler alıyorum. Beni tehdit edenler kesinlikle Rizeli vatandaşlarım değil. Başka güçler bir şekilde sıkıntı çıkarmak istiyor. Polis Türkiye Cumhuriyeti’nin polisidir. Ben oraya gideceğim. Cumhuriyetimin polisi de benim güvenliğimi sağlamakla yükümlüdür. Ben bu yola ömrümü koydum. Kendi adıma ölümden korkmuyorum. Eğer bana bir şey olursa bilin ki bu dünyadan mutlu gideceğim. Ama siz direnmeye devam edeceksiniz” dedi.

Levent Kırca, daha sonra tiyatro gösterisi için Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’na gitti.
Kaynak: İHA