Çelik: Erken seçim yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti MKYK sonrası erken seçim iddialarından Gezi Parkı olaylarına kadar gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Çelik: Erken seçim yok
Kuzey Afrika temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partinin en üst düzey karar organı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu (MKYK) toplantıya çağırdı.

AK Parti İl Başkanlığı'nda saat 13.00'te başlayan ve yaklaşık 5 saat süren toplantıda 12 gündür devam eden Gezi Parkı eylemleri de masaya yatırıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, şunları söyledi:

'ERKEN SEÇİM İDDİASI MESNETSİZ'
'Bir gerçeği sizinle paylaşmak isterim. Bazı basın yayın organlarında erken seçim iddiası var. Bu iddianın tamamen mesnetsiz, tamamen gereksiz, asparagas demeyeceğim ama hayal mahsulü olan bir iddia olduğunu ifade etmek isterim. Evet, önümüzde bir seçim var, o da malumunuz Mart 2014'tedir. Mart sonunda mahalli idareler seçimleri yapılacaktır.

Daha sonra Ağustos ayında insanımız, ülkemiz Cumhurbaşkanı'nı seçecektir, 2015 Haziran ayında da genel milletvekili seçimi yapılacaktır. Artık Türkiye'de istikrar var, Türkiye'de siyasi istikrar var, AK Parti ile belirsizlikler ortadan kalkmıştır. Seçimlerin zamanında yapıldığı ve mutlaka zamanında yapılması gereken bir dönemdeyiz."

'FAİZ LOBİSİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ'
Başbakan defalarca ifade etti. Biz faiz lobisine teslim olmayacağız. Gezi Parkı olayları öncesi sadece Mayıs ayı öncesi çözüm sürecin PKK silahlı unsurlarını yurt dışına çekti. Birçok açıdan son derece önemliydi. Mayıs ayında 3. havaalanı ihalesi yapıldı. Nükleer santral ihalesi yapıldı. 3. boğaz köprüsünün temeli atıldı.

Mayıs ayında IMF'ye olan borcumuz sıfırlandı. Otomotiv sektörü 82 bin araç sattı. Bu kadar güzel gelişmeler yaşanırken, bütün dünya ve Avrupa krizdeyken Gezi Parkı meselesiyle birlikte bu olumlu algı karartılmaya çalışıldı. Çevre duyarlılığıyla ortaya koyan vatandaşlar için bu tavrı saygıdeğer buluyoruz. Eğer orada ağaç katledilerek AVM yapılırsa oraya gider yatarım dedim. Bu bir yeşil duyarlılığından çıkarıldı, farklı mecralara götürüldü. Daha önce yine belirli zamanlarda söyledik. Demokrasi vatandaş memnuniyetine dayanır.

Çelik'ten'Gezi Parkı'Açıklaması

Çelik'ten'Çapulcu'Açıklaması


'BAŞBAKAN'ÇAPULCU'DEDİ AMA...'
Camı çerçevesi indirilen esnafı, tahrip edilen yeşili, yakılan otobüsleri, vatandaşın araçlarını görmüyor muyuz? Dünya kadar mali külfetle karşı karşıyayız. 70 trilyon gibi bir zarar var. Hayatını kaybedenler var. Maddi değerle ifade edilemez bu. Özellikle masum bir taleple başlayan hareketi vandalizme çevirenler halk önünde görülüyor. Başbakan 3-5 çapulcu dedi. Ama 3-5 kişi olmadıklarının farkındalar. İngiltere'de yakıp yıkanlar çapulcu olarak nitelendirildiler. Başbakan sanki bütün bu eylemlere katılanlara çapulcu demiş gibi, sosyal medyada fırtına koparıldı. Gittikçe olaylar büyütüldü, insanlar galeyana getirilmeye çalışıldı.

'CHP SANDIKTA BULAMADIĞINI SOKAKTA ARAMAMALIDIR'

Biz bundan sonra talebi olanlara, bütün demokrasilerde olduğu gibi zemin hazırlarız, güvenlik veririz. Eğer itirazcı gösterisiyle beraber işi terör derecesinde şiddete götürürse haklı olduğu konumda haksız duruma düşer.CHP sandıkta bulamadığı sokakta aramamalıdır Her şeye karşı çıkan hastalıklı bir zihniyet var. Biz elbette 76 milyonun iktidarıyız. Halka dayanmayan iktidarda kalamaz. CHP'yi sorumluluk içerisinde haketmeye davet ediyoruz. Kendine STK diyen ve bu hareketlerin kışkırtıcısı olan kuruluşlar var.