Bursagaz'ın Sosyal Sorumluluk Projesine Ödül

Sosyal sorumluluk bilinci ile Türkiye’den kazandığını yine Türkiye’nin gelişimi için kullanan Alman enerji devi EWE AG’nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, sosyal sorumluluk dalında yine bir ödülün sahibi oldu.

Bursagaz'ın Sosyal Sorumluluk Projesine Ödül
Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGD), ‘Engelli eğitimini kolaylaştıralım, topluma değer katalım’ projesi ile Bursa Halkla İlişkiler Derneği’nin (BHİD) düzenlediği HİÇ (Halkla İlişkiler Çalışmaları) Ödülleri Sosyal Sorumluluk Kategorisi’nde ödül aldı. BHİD tarafından bu yıl ilk kez verilen HİÇ ödüllerinin sosyal sorumluluk kategorisinde verilen ödülü alan Bursagaz EGD, başarısını bir kez daha ispatlamış oldu.

Bursagaz çalışanları tarafından şirket bünyesinde kurulan EGD, 2012 yılında toplu açılış töreni ile Milli Eğitim’e devredilen 40 okulda 45 özel eğitim sınıfını yenilemenin mutluluğunu aldığı HİÇ ödülü ile pekiştirdi.

Konuyla ilgili konuşan Bursagaz EGD Başkan Yardımcısı Esin Dursun, sosyal sorumluluk dalında aldıkları bu ödülle başarılarının bir kez daha tescillendiğini dile getirdi. Aldıkları sosyal sorumluluk kategorisindeki ödülün bu projeleri için verilen üçüncü ödül olduğunu belirten Dursun, “Şu anda açılan sınıflarda 500 özel eğitim gerektiren öğrencimiz eğitim görüyor. Ancak eğitim her zaman üzerinde çalışılması ve yatırım yapılması gereken bir alan. Bursagaz EGD olarak eğitime yönelik desteklerimiz devam edecek" diye konuştu.

Dursun, EGD olarak birçok okulda bilgisayar sınıfları, fen laboratuvarları, müsamere odaları gibi çalışmaların yanında köy okulu yenileme projesi gerçekleştirdiklerini de söylemeyi ihmal etmedi.

Dursun’un ardından söz alan Bursagaz EGD Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, “Doğuştan veya daha sonra engelli olmak her insanın karşılaşabileceği durumlardan biri. Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik seviyesi ve çağdaşlığının ölçüsü olmakla beraber, insana verilen değer ve önemin de yansımalarıdır. Biz Bursagaz Eğitim Gönülleri Derneği olarak 40 okulda 45 engelli sınıfını engelli kardeşlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yeniledik. Bu gayretimizin de onlarca proje arasından ödüle layık görülmesi bizim için büyük gurur kaynağı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA