Bozüyük’ün Sorunları Tartışıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Belediye Başkanlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliği ile Bozüyük’ün sorunlarının tartışıldığı bir toplantı yapıldı.

Bozüyük’ün Sorunları Tartışıldı
Düzenlenen program ile ilçede faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşu temsilcileri, oda temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye yetkilileri, Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ve İlçe Kaymakamı Oktay Kaya’nın da yer aldığı Bozüyük’ün sorunlarının paylaşıldığı toplantıda bir araya geldi

Toplantının ilk konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, göreve geliş süreci, belediyenin şu andaki konumu ve hayata geçirmeye hazırlandıkları projeleriyle alakalı konukları bilgilendirdi. Bakıcı, “Burada bulunanlar Bozüyük’ümüzün ileri gelen sanayicileri, yatırımcıları ve gerçekten Bozüyük’ümüzün ileriye dönük neler yapılabileceğini konuşabileceği çok önemli insanlar. Böyle bir toplantıyı düzenlememizin tek amacı tabiî ki Bozüyük’ümüzdü. Bizler çıktığımız bu yolda memleketimize, şehrimize ve ilçemize nasıl daha güzel hizmet etmenin insanlara nasıl daha fazla yaşanabilir bir şehir bırakmanın amacı içerisindeyiz. Sizlerle beraber olmamızın sebeplerinden biri de budur” dedi
Ardından kürsüye çıkan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, "Bozüyük’ün her şeyi var, ama tek eksiğimiz tanıtım" diyerek yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi. Levent "Burada kazanıyoruz, burada üretiyoruz. O halde Bozüyük’ümüz için hep beraber bir şeyler yapalım. Bozüyük çok büyük yatırımcılara ev sahipliği yapmış ve onların yaptığı yatırımlar sayesinde sanayisi gelişmeye başlamış bir sanayi kentidir. Biz o konuda çok şanslı bir konumda bulunuyoruz. Şu anda Eczacıbaşı, Artema, Demirdöküm ve Toprak gibi fabrikaların büyük işletmelerin yanında irili ufaklı 50 sanayi kuruluşumuz içerisinde yaklaşık 35 tanesi ihracatla uğraşıyor. Bu firmaların yaklaşık 500 milyon dolarlık ihracata katkısı bulunuyor. Biz bunu ihracata yönelik kayıtlarımızda göremiyoruz. Çünkü bu fabrikalarımızın merkezleri İstanbul da Ankara da. Bu bize kayıtlarda geçmediği için yansımıyor. Yalnız bu firmalarımızın da değerli temsilcileri burada bulunuyor. Burada kazanıyoruz, burada üretiyoruz. Vergimizi orada da veriyoruz. Ama Bozüyük’ümüz için hep beraber bir şeyler yapalım istiyoruz. Bizler bu sanayi kuruluşlarımız başta olmak üzere bütün üretim yapan firmalarımıza Bozüyük'e kattıkları değerlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bozüyük'ümüzdeki bu firmalar bizlere büyük bir istihdam sağlıyor. Bu fabrikalarımızda yaklaşık 16 bin 500 personel çalışıyor ve bunların hemen hemen 7 bin kişisi de irili ufaklı o işletmelerimiz sayesinde ekmek yemekteler. Bu ne demek, bu firmalar bizim Bozüyük'ümüzün lokomotifi demek" diye konuştu.

Milletvekili Fahrettin Poyraz da, yerel yöneticilerin sorunlara sahip çıkması, benimsemesi, bunu kendine dert etmesi çok önemli olduğunu belirtti.

Poyraz "Bizim sorunumuzu hep birlikte sahiplenerek çözüm noktasında gayret sarf etmemiz çok önemli bu tavır değişikliği. Sadece Bozüyük değil tüm Türkiye’ye katkı sağlayan, değer katan kuruluşlarımız, onların temsilcisi, arkadaşlarımız var. Bozüyük’ü yönetme anlamında söz sahibi olması gereken hemen hemen herkes de burada. Bunu belli periyotlarla yapmamız gerekiyor. Buğra Levent kardeşimiz bile yeni taze başkan olmasına rağmen öyle bir konulara değindi ki ağzım açık kaldı desem yalan değil. Hakikaten yakın sürede göreve gelip de sorunları bu şekilde derli toplu ortaya koyması Bozüyük Sanayi Ticaret Odası için de, bir kazanç olarak görüyorum" diye konuştu.

Toplu Konut İdaresi'nin geçtiğimiz gün 734 konutun ihalesini yaptığını hatırlatan Poyraz "İnşallah Bozüyük’ümüzde, eğitiminden camisine, kültür merkezine kadar yeni bir mahalle inşa edilecek. Sayın Başkanın söylediği bu kentsel dönüşümün haricinde söylüyorum bunu. Bu su arıtma ve entegre projesi de aslında doğrudan doğruya sanayi kuruluşlarımızı ilgilendiren bir proje şimdi biz en çok şundan şikayet ediyoruz. Bakın açıkça da söyleyeyim burada bir takım şeyler noktasında vatandaştan şikayeti alıyoruz, ama öbür taraftan da dönüp sanayi tesisindeki sanayici arkadaşlarımıza da hani işin icabı işin gereği bazen sesimizi çıkartamıyoruz. Sizin vaktiniz hangi ölçüde el veriyorsa biz buradayız. Kişisel işletmeye yönelik olarak firmalarımıza yönelik olarak ileteceğiniz hususlar olabilir. Bizim göremeyip de sizin gördüğünüz Bozüyük’e yönelik olarak hatta Bilecik’e yönelik olarak sorunlar olabilir. Biz bunları konuşmaya hazırız. Eksiğiniz varsa onu tamamlarız. Eğer bilgi noktasında sizlerin sorduğu sorularda aklımızın erdiği kadar bilgimizin ölçüsünde de bunları aktarmaya tamamlamaya çalışırız” dedi.

Toplantıda son olarak söz alan Bozüyükspor Kulübü Başkanı Cengiz Özkan ise, Bozüyükspor’un geçmişi, mevcut durumu ve projeleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Özkan, Bozüyükspor’un Bozüyük için bir marka olduğunu ve Bozüyükspor’a sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA