Bor'lu Muhtarlarla Değerlendirme Toplantısı

Niğde Valisi Alim Barut, Niğde’nin Bor İlçesinde düzenlenen değerlendirme toplantısında, muhtarlarla bir araya geldi.

Bor'lu Muhtarlarla Değerlendirme Toplantısı
Toplantıya bazı il müdürleri de katıldı

Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, 2013 yılında yapılacak yatırımlar ve diğer konulardaki talepler dile getirildi.

Toplantıda ilk soru Kaynarca Köyü muhtarı tarafından iletildi. Köy muhtarı yeni Kaynarca yerleşkesinde okul, sağlık ocağı ve muhtarlık konağı yapılmasını istedi. Muhtarın isteklerini dinleyen Vali Alim Barut, ''Sağlık Ocağı kavramı yok, Aile Hekimliği kavramı var. Diğer isteğiniz olan muhtarlık ile ilgili olarak da gereken yapılacak” dedi.

Muhtarın, vatandaşların isteklerini söylediği sırada araya giren Vali Barut, ''Birincisi gazetecilerden medet umma. Bugüne kadar gazetecileri getirdin 'Dışarıda namaz kılıyoruz' falan dedin. Bunlar sana fayda sağlamaz, başkasına da fayda sağlamaz. İl Afet olarak, Özel İdare olarak senin bütün işlerine bakıyoruz. Gazetelere haber verince daha fazla ilgilenmiyoruz onu söyleyeyim. Şık olmuyor. Burada söz verdik, meseleni ilettin. Bunu basın yoluyla iletmek gibi bir davranış hoş değil. Meselelerin bir bölümü zaten yapıldı, bir bölümü tekrar yapılıyor. 100-150 çocuk varsa biz neden okulsuz bırakalım. Muhtarlık binası diğer köylerde nasıl yapılıyorsa o şekilde yapılacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA