Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik - TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Miraç Kandili'nin başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada huzur ve barışa vesile olmasını dileyen Poyraz, yayımladığı mesajında, "Aziz milletimizin ve İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik eder, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada huzur ve barışa vesile olmasını dilerim" dedi.

-MHP Bilecik Milletvekili Şeker

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Zor, kasvetli, endişe verici ve hoşgörüsüzlüğün hakim olduğu bu dönemde, ihtiyacımız olan rahmet, bereket, kardeşlik, birlik ve beraberlik işte böyle anlamlı günler vesilesiyle sağlanacaktır" dedi.

Miraç Kandili'nin anlam ve önemi itibariyle, bugünkü mümin gönüllerinin, maneviyat ikliminde yükselişine vesile olacak kadar kıymetli olduğunu dile getiren Şeker, yayımladığı kandil mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bu anlamda, Miraç Kandili, hepimizin manevi dünyasında imanın yükselmesi ve olgunlaşması duamızdır. Zor, kasvetli, endişe verici ve hoşgörüsüzlüğün hakim olduğu bu dönemde; ihtiyacımız olan rahmet, bereket, kardeşlik, birlik ve beraberlik işte böyle anlamlı günler vesilesiyle sağlanacaktır. Miraç, omuz omuza saf tutan gönülleri bütünleştirecektir. Küslüklerin son bulduğu, yardıma muhtaç kimselere el uzatıldığı, hastalara şefkat gösterildiği, yaşlılara merhamet edildiği, küçüklere örnek olunduğu, kibir duygusunun ayaklar altına alındığı, nefs muhasebesine girişip hatalardan dersler çıkarıldığı bir geceyi hakkını vererek yaşamayı diliyorum."

-Belediye Başkanı Yağcı'dan, Miraç Kandili mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yağcı, Miraç mucizesinin, sayısız manevi güzelliğin yaşandığı bir zaman dilimi olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

''Millet olarak, dinimizce kutsal sayılan ve içerisinde büyük hikmetler barındıran mübarek Mirac Kandili'ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz'in, Yüce Allah'ın huzuruna kabul edilişini temsil eden İsra ve Miraç mucizesi, bizlere insanın İlahi rızaya ve desteğe ulaştığında akıl ve idraki zorlayan dereceden, nice üst derecelere ulaşabileceğini göstermektedir. Ayrıca Miraç bizlere, mana aleminde yükselip, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, gönül ve ruh temizliğinden ahlaki erdemlere kadar her şeyin sahibi olan yüce Allah'a ait olduğunu hatırlatmaktadır. Böyle güzel bir zamanın ihlas ve faziletine vararak, bizler için büyük önem arz eden mübarek gün ve gecelerde tüm dünyada kötülüklerin, fenalıkların yerini barış ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin almasını temenni ederek, Bilecikli hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm islam aleminin mübarek Miraç Kandili'ni en kalbi duygularımla kutlarım.''

Kaynak: AA