Baygem’de Mezuniyet Coşkusu

Bayrampaşa Gençlik Merkezi (BAYGEM), eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanan öğrencilerini mezun etti.

Yabancı dilden, muhasebeye, müzikten resime kadar çok farklı branşlarda eğitim veren Bayrampaşa Gençlik Merkezi (BAYGEM), öğrencilerini görkemli bir törenle mezun etti. BAYGEM salonunda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde bir yıl boyunca eğitim alan öğrenciler, hünerlerini sergiledi. Öğrenciler, aldıkları müzik eğitimlerinden sonra gösterdikleri sahne performanslarıyla göz doldurdu.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, yaptığı konuşmada eğitimli ve ahlaklı gençliğin önemine dikkat çekti.

BAYGEM’in farklı alanlarda eğitim verdiğini ifade eden Başkan Aydıner, “8. yılımızı doldurduk. Bayrampaşa’nın 45 bin gencini yetiştirdik. Bunları meslek sahibi yaptık. Çoğunu da işe yerleştirdik. Bu akşam da Baygem’in mezuniyeti. Bu mezuniyette yine bin 800’e yakın gencimiz buradan mezun olacak. Burada Boşnakça, Arnavutça, İngilizce öğrenenler var. Kariyer merkezimizde onlara iş bulmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Biz yarınımızın gençliğini burada yetiştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Atilla Aydıner, BAYGEM gibi gençleri geleceğe hazırlayan merkezlerin tüm yurtta yapılması gerektiğini söyledi.

Ardından Başkan Aydıner, mezun olan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA