YYÜ'den "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"

Van Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"na, Yüzüncü Yıl Üniversitesi hazırladığı projelerle destek sunuyor.

Bastırdıkları 20 bin broşürü dağıtarak, halkı ekmek israfı konusunda bilinçlendirmeye çalışan öğretim üyesi ve öğrenciler, kampanya çerçevesinde toplanan kırıntı ve atık ekmekleri, yemekhanelerin ekmek kesim odalarında biriktirip poşetleyerek, hayvan barınakları veya benzeri ihtiyaç yerlerine ulaştırıyor.

Ayrıca YYÜ, resmi web sitesinde, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ekmek israfının önlenmesi için hazırladığı müzik sunumunu ve bröşürleri de yayınlayarak kampanyayı destekliyor.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekmek israfının önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, bu nedenle kampanyaya destek sunduklarını söyledi.

Battal, şöyle konuştu:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'na üniversite olarak tam destek sunuyoruz. Web sitemizde hazırladığımız broşürler, sloganlar ve devlet üniversitelerinde ilk kez yapılan ekmek israfına ilişkin canlı müzik uygulamasıyla kampanyaya destek veriyoruz. Proje kapsamında, üniversite yönetimi olarak 20 bin el broşürü bastırarak öğrencilerilerimize ve ulaşabildiğimiz herkese dağıttık, dağıtmaya da devam ediyoruz. Yine sosyal paylaşım sitelerinde, ekmek israfıyla ilgili broşürleri ve genel bilgileri herkese ulaştırıyoruz. Sosyal paylaşım sitelerindeki bölümlerimiz çok tıklanıyor ve takip ediliyor."

Üniversitede önümüzdeki günlerde daha az israf edilen tam buğday ekmeği uygulamasına geçeceklerini bildiren Prof. Dr. Battal, gelecek ay Van'daki kamu kuruluşları ve halkın da desteğiyle bilinçlendirme yürüyüşü yapmayı planladıklarını belirtti.

Prof. Dr. Batttal, ekmek israfını önlemek için bayat ekmeklerden yemek yarışması da düzenleyeceklerini vurgulayarak, "Biz bayat ekmeklerden ne gibi yemekler yapılabilir?' sorusunun cevabını da bu yarışmayla almış olacağız. Ayrıca kampüs ve apartman yakınlarına, atık ekmek için bırakılacak ayrı çöp kutularına toplanacak ekmekler de hayvan barınaklarına verilerek değerlendirmeli" diye konuştu.

Kaynak: AA