Uzmanlardan Cilt Uyarısı

Özel İstanbul Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. N.Eda Kıroğlu, özellikle cildi hassas olanların bu mevsimde daha da dikkatli davranmaları gerektiğini belirterek, “Cildi hassas olanların saat 11.00 ila 14.00 arasında dışarıya çıkmamalarını, çıkması gerekenlerin de mutlaka güneş koruyucu kullanmalarını özellikle istiyoruz” dedi.

Uzmanlardan Cilt Uyarısı
Mevsim itibariyle bitkiler ve polenlere bağlı çok fazla alerjik reaksiyonların polikliniklere başvurduğunu ifade eden Kıroğlu, “Özellikle göğüs hastalıkları, dermatoloji branşlarının en fazla şu anda ilgilendiği hasta grubu, alerjik hastalıklardır. Bu alerjik hastalıklar içerisinde en sık gördüğümüz vücutta kaşıntılar, egzema adı verdiğimiz döküntülü kaşıntılar, bazen halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtiker vakalarıdır. Bu alerjik hastalıklara genellikle tabiatla birlikte canlanan bitkiler, bitki tozları, polenler, bazen bahçe işleri ile uğraşan insanlarda derinin direk güneş ve toprakla teması ve nadir olarak ta vücudun kendi oluşturduğu bazı alerjiler sebep olur” dedi.

Hastaların özellikle bu mevsimde uzun süre dışarıda kalmamaları ve özellikle öğle saatlerinde dışarıda fazla durmamaları gerektiğini vurgulayan Kıroğlu, “Özellikle cildi hassas olanların saat 11.00 ila 14.00 arasında dışarıya çıkmamalarını, çıkması gerekenlerinde mutlaka güneş koruyucu kullanmalarını özellikle istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların hapşırma, burun akıntısı, göğüs problemi ve solunum problemi olduğu durumlarda muhakkak göğüs hastalıkları polikliniklerine başvurmalarını isteyen Kıroğlu, bu hastalıkların tehlikeli hastalıklar olmadığını, ancak hastayı rahatsız ettiğini söyledi.

Bölge insanının mevsim itibariyle bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Kıroğlu, “Özellikle iklim değişiklikleri ile vücut ısısı değişiklikleri, deride pek çok bulguya, pek çok hastalığa yol açabiliyor. Onun için yıkanma sıklığının mümkünse azaltılması, güneşte fazla kalınmaması, gıda olarak sıvı alımının arttırılması ve kimyasal maddeler olan sıvı sabunlardan, şampuandan ve kolonya gibi şeylerden uzak durulmasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA