Trafik kazası, aşk cinayeti çıktı

Sivas'ta 2011 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Mehmet İlhan'ın (37) cinayet sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı. Jandarmanın yaptığı araştırma sonucu yakalanan zanlı tutuklandı.

Trafik kazası, aşk cinayeti çıktı
Sivas'ta 2011 yılı Ağustos ayında Doğanşar İlçesi Ekinciler Köyü yakınlarında 300 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobilde sürücü Mehmet İlhan hayatını kaybetmişti.

Olay kayıtlara trafik kazası olarak geçti. Ancak olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri kazadan şüphelenerek incelemeyi derinleştirdi. Yapılan araştırmalar sonunda olayın kaza değil cinayet olduğu ortaya çıktı.

Jandarmanın yaptığı araştırma sonunda Mehmet İlhan'ın sevgilisi A.A. ile ilişki yaşayan Şaban Şahin (43) tarafından öldürüldüğü belirlendi. Yapılan araştırmada Tokat'ın Güney Gölcük Köyü'nde yaşayan Şaban Şahin'in aynı köyden 13 yaşındaki A.A ile aralarında gönül ilişkisi yaşadığı tespit edildi.

Bu ilişki devam ederken A.A.'nın Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yaşayan Mehmet İlhan ile de görüşmeye başladığı ortaya çıktı. Birbirlerinden habersiz A.A. ile gönül ilişkisi yaşayan Şaban Şahin ve Mehmet İlhan'ın bu ilişkisi bir müddet devam etti. Mehmet İlhan, Şahin ile A.A'nın da ilişkisi olduğunu öğrenmesi üzerine konuşmak için köye gitti.

İkili köyde bir müddet konuştuktan sonra aralarında tartışma çıktı. Bunun üzerine Mehmet İlhan kendisine ait 06 VOJ 34 plakalı aracına binerek köyden ayrıldı. Kısa süre sonra jandarmaya bir otomobilin 300 metreden uçuruma yuvarlandığı ihbarı ulaştı.

Doğanşar İlçesi Ekinciler Köyü Burnakkırığı Tepe bölgesine giden ekipler uçuruma yuvarlanmış otomobili buldu. Olay yerine gelen Doğanşar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri İlhan'ın cansız bedenini ve aracını uçurumdan çıkardı. Bölgede inceleme yapan jandarma ekipleri Mehmet İlhan'ın öldüğü kazadan şüphelenip araştırmaya başladı.

Bunun üzerine Mehmet İlhan'ın cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda İlhan'ın av tüfeği ile başından vurulduğu ortaya çıkınca soruşturma genişletildi. Jandarma ekipleri İlhan'ın cep telefonu ile yaptığı görüşmeleri belirleyerek, en son görüştüğü kişileri teknik takibe aldı.

Bu kişileri 2 yıl boyunca takip eden jandarma ekipleri titiz bir çalışmanın sonunda İlhan'ın cinayet zanlısının Şaban Şahin, olduğunu belirledi. İstanbul'da taşındığı ve A.A. ile nikahsız yaşadığı belirlenen Şahin'i yakalamak için ekipler harekete geçti. Tespit edilen adrese yapılan baskın sonucu Şahin ve birlikte yaşadığı A.A. gözaltına alındı. Şüpheliler Sivas'a götürülerek sorgulandı. Jandarmada Şaban Şahin'in suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

TAKİP EDİP ÖLDÜRDÜM, KAZA SÜSÜ VERDİM
Olayın gönül ilişkisi yüzünden yaşandığını anlatan Şahin, "Olay günü ben köydeydim. Mehmet köye gelerek benim ile konuşmak istedi. Bana'A.A. ile aranızda bir şey var mı'diye sorunca ben de'var'dedim. Bunun üzerine tartıştık.

Benden A.A.'yı terk etmemi istedi ve köyden ayrıldı. Bu olay zoruma gitti. Bende evime gidip av tüfeğimi alarak aracıma binip Mehmet İlhan'ı takip ettim. Doğanşar ilçesi Ekinciler köyü Burnakkırığı Tepe bölgesinde aracım ile yolunu keserek İlhan'ı başından vurdum. Daha sonra kaza süsü vermek için aracını uçurumdan aşağı ittim" dedi.

Jandarmadaki sorgu işlemlerinin ardından Şaban Şahin ve A.A. Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Sorgulama işleminin ardından çıkarıldığı mahkeme Şaban Şahin tutukladı. Birlikte yaşadığı ve 9 aylık bebeği bulunan A.A. ise serbest bırakıldı.