Tavşanlı'da 'çevre' Şenliği

Tavşanlı Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla Çevre Haftası Şenlikleri düzenlendi.

Tavşanlı'da 'çevre' Şenliği
Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen şenlikler Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.

Çevre Haftası Şenlikleri Subaşı Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisiyle başladı.

Açılış konuşması yapan Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, “Bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen Tavşanlı Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızdan istirhamım buna benzer etkinliklerin yıl boyunca geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullarında da gerçekleşmesidir” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler de, “Tavşanlı Belediyesi olarak 3. sünü düzenlediğimiz etkinliklere gerek esnaflarımız gerekse destek veren firmalara teşekkür ediyorum. Belediye olarak çevre konularında diğer kurum ve kuruluşlara yaptığımız projelerle sürekli örnek olmaya çalışıyoruz. Bu projelerden bazıları; evsel atıkları kaynağında ayrıştırma, atık yağların karşılığında hediyeler verilerek toplanması ve ilçe genelinde artık ekmekleri çöpten kurtarmak için yaptığımız yaklaşık 300 adet artık ekmek toplama sepetleri. Evsel atıkla kış aylarında oluşan külleri ayrı konteynerlerde toplama gibi çalışmalardır. Bu vesile ile halkımızın çevreye karşı artan duyarlılığına teşekkür ediyor, etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tavşanlı Belediyesinin düzenlediği ortaokul öğrencilerine yönelik Çevre konulu resim yarışması ve lise öğrencilerine yönelik çevre konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz hediyeler takdim edildi.

Mavi kapak toplama kampanyasıyla alınan 1 adet akülü, 14 adet manüel olmak üzere toplam 15 engelli aracı sahiplerini buldu. Çevre Günü etkinliği nedeniyle program sonrası vatandaşlara Tavşanlı Belediyesi tarafından pilav ile Osmanlı şırası ikramı yapılırken, destek veren firmalara, okullara ve İbrahim Levent Yılmazer’e, Güler tarafından günün anısına plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA