'Ne yapacaksanız bana yapın'

Ergenekon davasında son savunmasını yapan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Davanın asıl amacı bana ulaşmak ise silah arkadaşlarımı bırakın gitsinler, ne yapacaksanız bana yapın" diye konuştu.

'Ne yapacaksanız bana yapın'
Ergenekon davasında sona doğru yaklaşılıyor.

Sanıkların son savunmaları alan mahkeme, bugün eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ 'u dinledi.

Genelkurmay karargahında kurulan internet siteleri üzerinden hükümet hakkında kara propaganda iddiasıyla suçlanan Başbuğ, şunları söyledi:

"Eğer, 'internet andıcı'adlı sanal davanın asıl amacı -ki ben öyle olduğunu düşünüyorum- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı 'nda benim komutam altında çalışan ve sadece yasal bir belge olan 'internet andıcı'üzerinde parafeleri bulunan sivil memurundan orgenerale kadar olan personelin adeta üzerlerine basarak; Genelkurmay Başkanı'na, yani bana ulaşmak ise, bu silah arkadaşlarımı bırakınız, gitsinler. Ne yapacaksanız, bana yapınız. Buradayım, dimdik ayaktayım."

İnternet andıcıyla ilgili ihbarın isimsiz bir subay tarafından yapıldığı iddiasını da reddeden Başbuğ, “Farklı zamanlarda, farklı birimlerden derlenmiş belgeleri tek bir kişi toplamış olamaz” dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı, 18 sayfalık konuşmasının savunma niteliğinde olmadığını, tarihçilere yardımcı olmak üzere düşüncelerini aktarmayı amaçladığını söyledi.

Başbuğ hakkında darbe teşebbüsü suçlamasıyla müebbet hapis cezası talep ediliyor.

66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon davası yaklaşık dört buçuk yıldır sürüyor.

Mahkemenin önümüzdeki günlerde karar için duruşmalara ara vermesi bekleniyor