Mükemmelliği Arıyoruz

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 14. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun açılışı Swissotel Grand Efes İzmir'de gerçekleştirildi.

Mükemmelliği Arıyoruz
Ana teması 'Geleceksel Bakış' olan etkinliğin açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 2012-2013 yılında KALDER ile her ay bir çalışma yaptıklarını, kaliteyi toplumsal yaşamın her alanında en ileriye taşımaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Tartan, "Sadece belediyenin hizmet verdiği alanda değil, toplumun bütün katmanları için çalıştık. Mükemmellik hiçbir insana lütfedilen bir şey değil, çalışmanın sonucudur" diye konuştu.

GENÇLERİN BAKIŞ AÇISI DEĞİŞİYOR
Son günlere damgasını vuran Gezi Parkı olaylarına da değinen Başkan Tartan, “Çok önemli toplumsal olaylardan geçiyoruz. Hayatın birçok noktasında farklılıklar oluyor. Sabahlara kadar uyumadan, haksız ve orantısız güç ortamlarından gençlerimizi çekip almaya çalışıyoruz. Gençlik geliştikçe ve bakış açısı geliştikçe mükemmellik anlayışı da değişiyor. İzmir’de gözaltına alınan, şiddet gören gençlerin sayısı bine ulaştı. Bu sayı Türkiye'de yaklaşık 10 bini buluyor. Bu çocuklar hiçbir siyasi partiye üye değil. Türkiye’de bir şeyler iyi gitmiyor. Yaşamın bitmek tükenmek bilmeyen arayışı olan mükemmelliği aramak lazım. Sevgi dokunuşları mükemmelliği arayıştaki küçük detaylardır” dedi.

HESAP SORULABİLMELİ
KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdi Doğan, mükemmellik arayışının iyiyi yakalamanın ötesinde bir çaba olduğunu söyledi.

OECD ülkeleri arasında Türkiye'nin son sıralarda bulunmasına karşın, yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştığını ifade eden Doğan, "Türkiye'nin hedefi ile KALDER'in ki birbirleriyle örtüşüyor. Bir ülkede ekonomik gelişmenin yanı sıra; sosyal alanda da gelişmek gerekiyor. Hukuk düzenin geliştirilmesi, yargı reformlarının yapılması, bilgi birikiminin paylaşılması gibi konularda gelişmemiz gerekiyor. Kalite penceresinden baktığınızda bunlar iyi yönetişim dersleri gibi geliyor" diye konuştu.

Mükemmellik arayışının iyiyi yakalamanın ötesinde bir çaba olduğuna dikkat çeken Doğan, "İyi yönetişimin temel noktalarında birisi de hesap verebilir olmasıdır. Yapılan işlemlerden dolayı başkalarına açıklama yapabilir olması, kamu yönetimi için olmazsa olmazdır. Bunun da özel kişi ve kurumlarca bağımsız denetimlerce denetlenebilmesi gerekir. Hesap sorabilirlik hakkı, üzerinde durulması gereken ve demokrasiye işlerlik kazandıran bağlayıcı kurallardan birisidir" dedi.

DEVLET DEĞERLERİMİZE SAYGISIZLIK YAPTI
Biber gazına maruz kaldığını dile getiren Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal da son günlerde yaşanan eylemlere dikkat çekti.

Ünal, "Biz Türkiye'de çok şeyler başardık. Değiştirdik ve değiştiremeye de devam ediyoruz. Ancak içim açıyor. Devlet, değerlerimize saygısızlık yaptık. Çok hesapsız, çocukça ve naif bir harekete saygısızlık yaptık" diye konuştu.

Kaynak: İHA