Mardin'deki Kuduz Vakası

Mardin - Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Derik'te bir sokak köpeğinin vatandaşlara saldırmasıyla ilgili, "Alınan sonuçlar pozitif. Kuduz riskine karşı 40 kilometre yarı çapında bir karantina uygulamasını hemen başlattık" dedi.

Vali Cengiz, Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, Halk Sağlığı Müdürü Nureddin Özdener, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt ile yaptığı toplantı sonrasında basın mensuplarına bilgi verdi.

Söz konusu köpeğin kan örneğinin Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildiğini anlatan Cengiz, yapılan incelemenin ardından sonucun poizitif çıktığını söyledi.

Cengiz, olayın ardından önlemlerin ivedilikle alındığını dile getirerek, "Zaten yapılması gereken iş ve işlemler olaydan itibaren hızla yerine getirildi.

Tehlikeli olabilecek, hastalık bulaşmış olabilecek hayvanların etkisiz hale getirilmesi konusunda yasal çerçevede gereken önlemleri devlet olarak aldık. Önlemlerimiz devam edecek" diye konuştu.

-"Bölge karantinaya alındı"

İlçede 40 kilometre yarı çapında karantina uygulamasının başlatıldığını vurgulayan Cengiz, şunları kaydetti:

"Isırılmış vatandaşlarımızın aşılarını hiç zaman geçirmeden yaptırdık. Yine tedavisi gereken birkaç hastamız vardı. Tedavileri yapıldı. Şu anda durum kontrolümüz altında. Kuduz riskine karşı 40 kilometre yarı çapında bir karantina uygulamasını hemen başlattık. Umarım başka bir hadise ile bu anlamda karşılaşmayız. Bu büyüklükte, bu sınırda kalmasını ümit ediyoruz."

Vali Cengiz, daha sonra köpeğin saldırısına uğrayan vatandaşları ziyaret etti.

Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen olayda, 8'i çocuk, 7'si kadın olmak üzere 18 kişinin köpek tarafından ısırıldığı ve evde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: AA