KESK'ten Referandum

Ankara - KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen, güvenli iş ve ücret güvencesi için kamu emekçilerini, 27-31 Mayıs'ta referanduma, 5 Haziran'da da uyarı grevine katılmaya çağırıyor.

Çankaya Belediyesi'nin önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Tüm Bel-Sen Şube İdari Sekreteri İsmail Kaygusuz, 22 Mayıs'ta AK Parti iktidarı tarafından TBMM'ye yeni bir Torba Yasa sunulduğunu söyledi.

Kaygusuz, söz konusu Torba Yasa Tasarısı ile 2 buçuk milyonu aşkın kamu emekçisinin umutlarının karartıldığını savunarak, güvenli iş ve ücret güvencesi için kamu emekçilerini, Tüm Bel-Sen'nin planladığı 27-31 Mayıs'taki referandum ile 5 Haziran'daki uyarı grevine katılmaya çağırdıklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yaptıkları toplantılarda, taraflar olarak üzerinde uzlaşma sağlanılan hiçbir konuya yasa tasarısında yer verilmediğini ileri süren Kaygusuz, şunları söyledi:

"Bugün kamu emekçileri olarak önümüzde iki yol var, ya işimize güvencemize göz koyanlara karşı geleceğimize sahip çıkmak için örgütlü mücadeleyi yükselteceğiz ya da AK Parti'ye biat eden hükümet memurluğu ile güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın gönüllü kulları olacağız. Biz tercihi birinci yoldan yana kullanan kamu emekçilerinin örgütü olarak, mücadeleyi yükseltmeye kararlıyız. Tüm kamu emekçilerini, kendi tercihlerini, iradelerini ortaya koymanın bir aracı olarak bugün yaşayacağımız referanduma katılmaya çağırıyoruz."

Kaynak: AA