Biga'dan Kısa Kısa

Çanakkale - Biga Hamdibey Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, Yolindi Ortaokulu öğrencileri için kitap topladı.

Okulun kütüphane kulübünün başlattığı "Yolindi'ye kitap kampanyası" çerçevesinde okuldaki duyarlı öğrenciler 160 kitap topladı. Kütüphane kulübü rehber öğretmeni Kamer Toprak'ın desteği ile köy okulundaki kütüphaneye bağışlanmak amacı ile hikaye, masal ve romandan oluşan 160 kitabın toplanarak teslim edildiğini ifade eden Okul Müdürü Tahsin Ergün; "öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmak ve okuldaki öğrencileri bu tür konularda duyarlı hale getirmek amacıyla Yolindi Ortaokulu Müdürü Recep Çağlar'a kitapları teslim ettik" dedi.

-BİSEV'in genel kurulu

Biga Sağlık ve Eğitim Vakfının 2013 yılı mali genel kurul toplantısı yapıldı. BİSEV Yönetim Kurulu Başkanı Numan Sabit Esin'in divan başkanlığını yaptığı kurul, 35 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Esin, burada yaptığı konuşmada, yönetim kurulunu devraldıklarında 17 olan bakıma muhtaç yaşlı sayısını 46'ya çıkardıklarını söyledi.

Esin, vakfın geçen yılki giderlerini elde ettikleri gelirler ve bağışlarla karşıladıklarını kaydetti.

-Türkçe olimpiyatlarına katılacak öğrenciler Biga'da

Türkçe Olimpiyatları etkinlikleri kapsamında 25 ülkeden gelen 65 öğrenci Biga'ya geldi.

BİAD Başkanı Habib Yeni ve BİAD üyeleri ile birlikte Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ve etkinlik sponsoru Doğtaş'a davetiyelerini takdim eden öğrenciler ilçede düzenlenen geziye katıldı.

Kafile Başkanı Cihan Aydoğan, burada yaptığı açıklamada, olimpiyatların 12 Haziran Pazar günü Çanakkale 18 Mart Stadyumunda düzenleneceğini söyledi.

Öğrenciler ziyaretin ardından Biga'da tanıtım broşürü dağıttı.

Kaynak: AA