BEÜ'de Mezuniyet Töreni

Zonguldak - Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi ile Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Erdemir Spor Salonundaki törende yaptığı konuşmada, üniversitelerinin 10 fakülte, 1 devlet konservatuvarı, 3 yüksekokul, 3 enstitü, 19 araştırma uygulama merkezi ve 7 meslek yüksekokuluyla akademik öğretimine her geçen gün kapasitesini artırarak devam ettiğini söyledi.

Üniversitelerine yeni bölümler kazandırmayı ve öğretim elemanı sayısını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Özer, "Üniversite olarak çağdaş dersliklerde ve gelişen teknolojik imkanları kullanarak etkin şekilde akademik eğitimin sürdürülmesini ve bu olanaklardan merkez-ilçe, fakülte-yüksekokul ayırımı yapmaksızın tüm eğitim birimlerimizin eşit derecede yararlanmasına büyük önem veriyoruz. Bu yıl yeni açtığımız bölümlerle 2013-2014 akademik yılında 8 bin yeni öğrenciyi üniversitemize kazandırmayı, dolayısıyla toplam öğrenci sayımızın 26 bin olmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Özer, Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümününden mezun olan görme engelli öğrenci Recep Dilek'e mezuniyet belgesini verdi.

Protokol üyeleri tarafafından fakülte ve yüksek okulu dereceyle bitiren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği tören, öğretmenlik yemininin ardından keplerin atılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA