Barış Paneli'nde Çelenk Krizi

Şanlıurfa Medya Yazarları Derneği tarafından organize edilen Barış Paneli'nde, çelenk krizi yaşandı.

Barış Paneli'nde Çelenk Krizi
AK Parti Milletvekili Abdülkerim Gök, bir üniversite öğrencisinin sahneye koyduğu ‘hükümet istifa’ yazılı çelenkten dolayı panele son anda katılmazken, AK Parti'li yöneticiler ve bazı vatandaşlar ise salonu terk etti.

Mozaik AVM’de düzenlenen Barış Paneli'ne; AK Parti Milletvekili Abdülkerim Gök, açılış konuşmasını yapmak için AK Parti Milletvekili Halil Özcan, BDP Milletvekili Altan Tan ve Avukat Feridun Yazar panelist olarak davet edilmişti. Ancak panelin başlamasına dakikalar kala, bir öğrenci tarafından sahneye, ‘hükümet istifa’ yazılı çelenk bırakıldı. AK Parti'li üyeler ise Milletvekili Gök’ü, salonun giriş kapısında karşılayarak durumu anlattı. Milletvekili Abdülkerim Gök panelin yapılacağı salona girmeden, AK Parti'li üyeler ve tepkili olan vatandaşlarla beraber Mozaik AVM’yi terk etti.

“SİZ BÖYLE YAPARSANIZ, ANCA KENDİMİZ ÇALAR KENDİMİZ SÖYLERİZ”
Barış Paneli'nde ‘hükümet istifa’ yazılı bir çelengin salona bırakılmasına tepki gösteren BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise, “Siz böyle yaparsanız, anca kendimiz çalar kendimiz söyleriz” diye sitem etti.

Panelde bir konuşma yapan Milletvekili Tan, “Her seferinde ben Urfa’ya büyük bir coşkuyla geliyorum. Bunu sizin hoşunuza gitsin diye söylemiyorum. Şimdi biraz sonra hoşunuza gitmeyecek şeyler de söyleyeceğim ama her seferinde Urfa’ya gelişimizde bir sıkıntı, bir olay oluyor. Niye oluyor onu da bilmiyorum. 20 senedir bu böyle devam ediyor. En son 2,5 yıl önce gelmiştim, o zaman da buna benzer bir olay olmuştu” dedi

Sözlerini sürdüren Tan, “Değerli arkadaşlarım biz burada bir seviyeyi tutturamazsak, -bakın Urfa’nın merkez nüfusu 600 bin- 2,5 sene evvel bu salon tıklım tıklım doluydu ve bir o kadar da dışarıda insan birikmişti. Bugün üçte bire düştü. Bu böyle olunca kendimiz çalar kendimiz söyleriz. Doğru değil bu, yapmayalım. Şimdi bu geceyi düzenleyen bir inisiyatif var. Bunun üyeleri kimdir nedir? Ben Abdülkadir ağabeyi tanıyorum gerisini tanımıyorum. Bir çelenk koymuşsunuz 'hükümet istifa ',ben bugün mecliste de basın toplantısı yaptım ‘hükümet istifa’ dedim, bir şey söylemiyorum. Bakın yine de buna hakkınız yok. Öbürü de bizi zorla meclisten atar. Buradan da demokrasi çıkmaz. Bir çelenginiz varsa veya bir tepkiniz dinlersiniz; sevdiğinizi alkışlarsınız, sevmediğinize kalkıp itiraz edersiniz. Burada bir atmosfer oldu, mesela AK Parti milletvekili ile uçakta beraber geldik. Arkadaş şimdi buraya gelmedi. Yani bu toplantıda bir şey çıkmaz. Karşılıklı kendimiz çalarız kendimiz söyleriz, tatmin oluruz, rest çekeriz. Peki bütün gücünüz Urfa’da bu kadar mı? Urfa’da üniversitesinde okuyan sadece Kürt öğrencileri alsak buraya binlerce öğrenci var. Nerede bu arkadaşlar? Onlar yine yok. Onun için maksat üzüm yemektir bağcıyı dövmek değil. Bugün silahlar susmuş, bir süreç başlamış, yeni bir anayasa dönemi gelmiş, kavga durmuş tam konuşmanın zamanı gelmiş. Biz burada konuşmanın sebebini ortadan kaldırırsak vallahi ayağımıza baltayı vururuz. Buna kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullandı.

Tan, sözlerine şöyle devam etti: “Tabi ben salonu tenzih ederim herkese söylemiyorum. Yani bir zihniyet bir çoğulculuk, bırakın Allah'a çok şükür kendimizi ifade edebilecek kadar cesaretimiz var. Ben 20 gün evvel Almanya’daydım, geçen hafta da Amerika’daydım. 30 saniye konuşma verdiler bana 1,5 dakikaya çıkardım; Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce konuştum. Orada bu olaylar hala konuşuluyor. Onun için kendinize güveniniz olsun. Bırakın herkes konuşsun, bırakın tartışalım. 300 kişi değil 3 bin kişi gelsin, 10 bin kişi gelsin, göğsümüzü gere gere Allah’a çok şükür. Bakın mikrofonsuz konuşabilecek kadar Allah bin şükür ses vermiş, nutuk vermiş. Onun için bu konuyla ilgili konuşmamı burada bitiriyorum. Soru cevap kısmındaki sorularınızı sansürsüz cevaplayacağım.”
Yaklaşık 2 saat süren panel, karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.

Öte yandan, düzenlenen panele, Milletvekili Altan Tan’ın yanı sıra, CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, TUB-DER Genel Başkanı Kenan Karataş, emekli müftü Muhammed İbrahim İslamoğlu, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Kaynak: İHA