Ağrı'daki Terör Örgütü Davasında Karar

Erzurum - Ağrı'da terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan iki sanıktan birine 13 yıl 6 ay, diğerine 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Mustafa Akyol ve Mehmet Hanifi Demir, avukatları ve aileleri katıldı.

Sanıklardan Mehmet Hanifi Demir savunmasında, hakkında iddianamede yer alan suçları işlemediğini, yasa dışı eylemlere katılmadığını söyledi.

Tutuklu sanık Mustafa Akyol ise demokratik eylemler dışında yasadışı faaliyette bulunmadığını savunarak beraatini istedi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin yasal olan bir partinin basın açıklamaları, gösteri ve yürüyüşlerine katıldıklarını, suçlamaların büyük bölümünün ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Mahkeme Başkanı Ahmet Korkmaz verilen aranın ardından Mustafa Akyol'a ''terör örgütü PKK'ya üye olmak'' suçundan 13 yıl 6 ay, Mehmet Hanifi Demir'e de aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.

Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

-Olay-

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından kent merkezi ve ilçelerde törer örgütü PKK adına faaliyetlerde bulundukları belirlenen Mustafa Akyol ve Mehmet Hanifi Demir, gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince 6 Aralık 2011 günü tutuklanmıştı.

Kaynak: AA