AFSAD'dan "Sigortacılık" Semineri

Afyonkarahisar - Afyon Sigorta Acenteleri Derneği tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine "sigortacılık semineri" verildi.

AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, sigortacılık mesleğinin geleceğin en gözde mesleklerinden biri olacağını, Türkiye'de 16 bin 500 acente, 15 bin çalışanla çok büyük bir aile olduklarını söyledi.

Sultandağı Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünde öğrenim gören öğrencilerin sigortacılığa bakış açılarını ve sigortacılığın önemini anlatmak amacıyla sigortacılık semineri düzenlediklerini belirten Özerdem, "Bankacılık ve Sigortacılık bölümlerinde eğitim gören öğrenciler daha çok bankacılık üzerinde yoğunlaşarak bankada çalışmak istiyor ancak sigortacılık sektöründe çok fazla eğitimli personele ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

Sigortacılık sektörünün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde temsil edilen bir sektör olduğunu bildiren Özerdem, tüm sigorta acentelerinin Sigortacılık Haftasını kutladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA