Adana'da Terör Örgütü Operasyonu

Adana - Vali Hüseyin Avni Coş, Adana merkezli Hatay, İçel ve İstanbul'da terör örgütüne yönelik operasyonlarda 12 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Vali Coş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik kuvvetlerinin ilgili savcılığın talimatı ve vatandaşların da yardımıyla terör örgütüne yönelik bazı çalışmalar yürüttüğünü, bu kapsamda 12 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Bu kişilerden 6'sının serbest bırakıldığını, 6'sının ise sorgusunun devam ettiğini aktaran Çoş, şunları kaydetti:

"Bunlar sorgularına müteakip adliyeye çıkarılacaktır. Bunlarla beraber bazı malzemeler ele geçirildi. Bu malzemelerin mahiyetinin ne olup olmadığı, ne işe yarabileceği konusunda uzmanların incelemeleri devam ediyor. Söylenilen tarzda elde edilmiş gaz, vesaire yok. Bazı kimyasal maddeler var. Bunlar ne işe yarar, bunlar bir araya gelince ne tür sonuçlar üretebilir, bunları uzmanlar değerlendiriyor. Raporları tamamlanınca adliyeye teslim edilir ve bağımsız Türk yargısı da gereğini yapacak. Henüz sorgu bitmediği için örgüt isimlendirmesini yapmıyoruz. Örgütsel bağlantıları sorgulamalarının bitmesinin ardından ortaya çıkacaktır. Hangi örgüttenseler o kapsamda çalışamalar yürütülecektir. Şu aşamada örgütler konsunda açıklama yapmamız söz konusu değil."

-Bombalı araç iddiası-

Bazı gazetelerde Adana'da bomba yüklü araç olduğu ve emniyetin bu yönde çalışmalar yaptığı haberlerinin yer aldığının hatırlatılması üzerine Coş, şunları söyledi:

"Dedikodu üretmek, insanları telaşa sürüklemek doğru bir yaklaşım değil. Hiç kimsenin resmi makamlarca teyit edilmeden, açıklanmadan bu tür haberleri doğru olarak kabul etmemeleri gerekiyor. Böyle bir şey yok. Jandarmamız, polisimiz, istihbarat birimlerimiz denizler de sahil güvenlik ekiplerimiz, görev ve sorumluluk alanlarında bütün duyumları, istihbaratları değerlendirmek suriyetiyle en etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda bütün araçlar güvenllik kuvvetleri tarafından incelenmektedir. Bunlarla ilgili her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır. Herkes müsterih olsun."

Kaynak: AA