Vali Al, Dünya Çocuklarını Ağırladı

Uluslararası Türkçe Derneği'nin düzenlediği 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Aydın’a gelen 19 ülkeden gelen 80 öğrenci Vali Kerem Al’ı ziyaret etti.

Vali Al, Dünya Çocuklarını Ağırladı
Aydın’da bu akşam gerçekleşecek olan 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için gelen 19 ülkeden 80 yabancı öğrenci, Vali Kerem Al’ı makamında ziyaret etti. Türkçe Olimpiyatları Aydın Komite Başkanı Şenol Tayfun ve öğretmenlerinin eşlik ettiği konuk öğrenciler, Vali Al’a çiçek takdim ederek, birlikte fotoğraf çektirdi. Daha sonra yabancı konuklarını makamında ağırlayan Vali Al, öğrencilerle tek tek tanıştı.

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Aydın’da gerçekleşecek etkinlik hakkında bilgi veren Aydın Komite Başkanı Şenol Tayfun, dil ve kültür şenliğine en az 40 bin kişiyi beklediklerini söyleyerek, “Dünyanın 4 kıtasından gelen misafir öğrencilerimizi bağırlarına basmak için Aydınlılar dört gözle bekliyorlar. Savaşların bitmediği, akan kanın durmadığı bir dünyada masum dünya çocuklarını buluşturan bu organizasyona men dünyanın hem de ülkemizin ihtiyacı var. Dünya çocukları hep gülsün istiyoruz. Ötekileşmenin ve ayrımcılığın kaos oluşturduğu dünyamızda birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörülü insan olmanın erdemlerini gönülden gönüle taşıyan, savaşların gölgesinde tir tir titreyen çocuklara sulh adacıkları inşa eden barışın ve kardeşliğin önemini hayata geçirerek öğreten bu harekete herkesin destek vermesini bekliyoruz. Festivalimize Moldova, Arnavutluk, Meksika, Mozambik, Nepal, Sırbistan, ABD, İsveç, Irak, Romanya, Makedonya, Kırgızistan, Uganda ve Bulgaristan’dan gelen öğrencilerin katılıyor. Bu çocuklarımız kendi ülkelerinin elçileri olduğu kadar, bizim ülkemizin de elçileri. Biz düşen göre onları en iyi şekilde ağırlayıp Aydınımızın misafirperverliğini göstermektir” diye konuştu.

“Sevgili çocuklar, hepiniz hoş geldiniz” diyerek konuklarını selamlayan Vali Al da, “Bizleri çok mutlu ettiniz. Sizleri burada görmekten dolayı çok mutlu olduk. Sizler bizim için çok önemli insanlarsınız. Ülkelerinizde bizlerin gönül elçileri olacaksınız. Dünya barışı, evrensel bağış ve gönül köprüleri sizlerin sayesinde kurulacak. Sizlerin ülkelerinize geldiğimizde bizler hiç yabancılık çekmeyeceğiz. Çünkü kurulan bu bağlarla yabancılık hissetmeyeceğiz” dedi.

Konuşmasının sonunca çocuklara “Konuştuklarımın ne kadarını anladınız?” diye soran Vali Kerem Al, “Hepsini çok iyi anladık” cevabını alınca çok mutlu oldu. Vali Al ile çocuklar arasında yaşanan bu diyalog salonda gülümsemeye neden oldu.
Kaynak: İHA