Yütso’nun Yeni Başkanı Özdemir

Hakkari’nin Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nın (YÜTSO) 1 Haziran'da yapılan üye seçimlerinin ardından, bugün yapılan yönetim kurulu seçimleriyle YÜTSO başkanlığına Salih Özdemir seçildi.

Yütso’nun Yeni Başkanı Özdemir
18 asil üyenin oy kullandığı ve İlçe Seçim Kurulu nezaretinde yapılan seçimde 10 üyenin oyunu alan Salih Özdemir oda başkanlığına seçilirken, Meclis başkanlığına da Nedim Selçuk seçildi. Yönetim kurulu üyeliğine Kemal İnan, Kadir Mengeş, Haşim Akın ve Naci Tuna, yönetim kurulu yedek üyeliklerine Muhsin Kaya, Fahrettin Hazeyi, Ahmet Tümen ve Seracettin Keği seçilirken, Disiplin Kurulu Asil Üyeliğine Şakir Tekçi, Ferhat Gündüz, Serhat Kevibeden, İlhan Baskın, Fatih Kaya ve Tahirhan Özer, disiplin Kurulu Yedek Üyeliğine ise Mevlüt Kaya, Mecit Baran, Tekin Büyüksu, Kevser Kevibeden, Bahattin Mengeş ve Vefa Baskın getirildi.

Yönetim kurulu seçiminin ardından YÜTSO Eski Başkanı Sabih Kayhan yeni başkan Salih Özdemir ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti. Tebriklerden sonra konuşan yeni başkan Salih Özdemir ise şeffaf ve demokratik bir seçim geçirdiklerini belirterek, “Bizi bu göreve getiren üyelerimizi mahcup etmeyeceğiz. Görevimiz layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Eski yönetim kurulu üyelerinin de kendileri için değerli olduğunu belirten Özdemir biz 10 kişi değil, 18 kişi çalışacağız. Barış süreci ve Yüksekova için çok çaba sarf etmeliyiz. Üzerimize düşen görevi inşallah hep beraber başaracağız” dedi.

Kaynak: İHA