Yalova Üniversitesi'ne Güvercinli Logo

Yalova Üniversitesi düzenlediği yarışma ile 721 eser arasından yeni logosunu seçti.

Yalova Üniversitesi'ne Güvercinli Logo
Daha önceden Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'nün yer aldığı logo yerini bordo-turkuaz renkli güvercini andıran "Y" harfine bıraktı.
Yalova Üniversitesi'nin 15 Mart-20 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlediği ödüllü logo yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 721 çalışma katıldı.

Bu eserlere harf ve sayılardan oluşan kodlar verilerek sanatçının kim olduğunun bilinmesinin önüne geçildi. Çalışmalar Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, karikatürist Salih Memecan ve karikatürist-grafiker Hasan Aycın ile Metin Günay'dan oluşan seçici kurul tarafından incelendi.

Çalışmalar arasından Deniz Taç tarafından yapılan bordo-turkuaz renklere sahip ve bir güvercini andıran "Y" harfinden oluşan logo birinciliğe layık görüldü.

Logonun seçiminde birçok kriterin göz önünde bulunulduğunu ve titizlikle çalışıldığını dile getiren seçici kurul başkanı Metin Günay, "Bu çalışmaları incelerken Yalova Üniversitesi'nin misyonunu, vizyonunu ve Yalova'yı ön plana çıkartacak, ulusal ve uluslararası alanda temsil edilebilecek özgünlük ve estetik göz önünde tutuldu" dedi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise üniversitelerinin artık yeni logo ile temsil edileceğini dile getirdi. Atatürk'ün Yürüyen Köşkü'nün yer aldığı logonun neden değiştirildiği yönündeki bir soruya ise esprili bir cevap veren Rektör Eruslu, "Yalova Üniversitesi yürümesin, uçsun istedik. Üniversitemiz artık yürümekten uçmaya terfi etti" diye konuştu.

Logo yarışmasında 1. olan esere 5 bin, 2. olan esere 2 bin ve 3. olan esere ise bin TL ödül verildi.

Kaynak: İHA