Yalova'da Dünya Çevre Günü Yürüyüşü

Yalova - Yalova'daki çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Yalova Platformu üyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Gazipaşa Caddesi'nde bulunan eski donanma tesisleri alanında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, yürüyüşe geçti. Gazipaşa Caddesi güzergahında gerçekleşen yürüyüş sağanak yağış nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda gelmeden sona erdi.

Cadde üzerindeki Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu mevkisinde basın açıklamasını okuyan Yalova Platformu Sözcüsü Safiye Yüksel, şunları kaydetti:

"Bizler Dünya Çevre Günü'nün kutlandığı şu günlerde güzel Yalova'mızın çevresindeki sanayi kentlerinin ortasında yeşil bir vaha olarak korunması için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Yalova halkını, siyasetini, bürokrasisini ve özellikle de sivil toplum gücünü sorumluluk almaya çağırıyor ve tüm bu doğa talanına karşı bilinç ve dayanışma oluşturularak çocuklarımıza 'bizim için ne yaptınız?' dedikleri zaman, gururla bakabileceğimiz bir Yalova bırakmak için, ortak değerlerimize ve doğanın koyduğu sınırlara saygı gösterip sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA