Valiler Kararnamesi

Sinop - Valiler kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevinden Sinop Valiliği'ne atanan Yavuz Selim Köşger, görevine başladı.

Vali Köşger için Sinop Valiliği önünde karşılama töreni düzenlendi.

Törene vali yardımcıları Hıdır Kahveci, Ekrem Yaman ve Kaya Çelik, Sinop Belediye Başkanvekili Hüseyin Minoğlu, Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Tanışma merasiminin ardından tören mangasını selamlayarak makamına çıkan Vali Köşger, burada basın mensuplarına açıklama yaptı.

Güzel karşılamadan dolayı yetkililere ve Sinoplulara teşekkür eden Köşger, ayrım yapmadan hizmet etmek üzere Sinop'a geldiğini söyledi.

Sinop'un tarihte önemli bir liman ve merkez olduğunu aktaran Köşger, şunları kaydetti:

"Bugün de yine hak ettiği yeri almak üzere ekonomik faaliyetlerin içerisinde hızlı çalışmalar yürütülüyor. İl, gözlemlediğim ve yazılı metinlerden okuduğum kadarıyla bir şantiyeye dönmüş vaziyette. Sinop'un tarihten gelen önemini yine ivme kazanarak devam ettireceğini düşünüyorum. Sinop'ta hızlı bir altyapı çalışmasıyla damarlar, yollar açılıyor. Bir an önce bu yolların bitirilmesi ve Sinop'un ekonomik anlamda hak ettiği yere ulaşması açısından bir ivme kazanması gerekiyor."

Köşger, özellikle hizmet sektörüne öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sanayileşme noktasında ise bir devlet projesi olan nükleer santral anlaşması yapıldı. İnşallah en kısa sürede faaliyete geçer, Sinop'a hak ettiği ivmeyi kazandırır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA