Türkçe Olimpiyatları

Çanakkale - Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, kentte düzenlenecek Türkçe Olimpiyatlarıyla ilgili, "Dünyanın dört bir yanında hayat şartlarının zor, riskli olduğu bir çok ülkede okullar açmak suretiyle güzel Türkçemizi oradaki insanlara öğreten ve sadece dili öğretmekle kalmayıp Türk kültürünü de tanıtan kültür elçilerimiz var" dedi.

Vali Çınar, Truva Oteli'nde Türkçe Olimpiyatlarının Çanakkale etkinliğiyle ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, etkinliği büyük ve profesyonelleşmiş bir organizasyon olarak nitelendirdi. Böyle bir organizasyonun kentin kültür ve sanat hayatına olumlu yönde etkisi olacağına işaret eden Çınar, şöyle konuştu:

"Bu etkinlik ilimiz için güzel bir renk olacak. Bu tip organizasyonların arka planınında da büyük kahramanlar var. Dilimiz, güzel Türkçemiz milli kültürümüzün en temel ögesidir. Dünyanın dört bir yanında hayat şartlarının zor, riskli olduğu bir çok ülkede okullar açmak suretiyle güzel Türkçemizi oradaki insanlara öğreten ve sadece dili öğretmekle kalmayıp Türk kültürünü de tanıtan kültür elçilerimiz var. Onlara da çok teşekkür ediyorum."

Etkinliğin organizatörlüğünü yapan Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Hikmet Sezen ise Türkçe Olimpiyatlarının artık dünyaya mal olan bir organizasyon haline geldiğini bildirdi.

Bu gurur tablosunu milletçe büyük coşku içinde her yıl yaşadıklarını ve duygulandıklarını dile getiren Sezen, "Türk okulları faliyet gösterdikleri ülkelerde, ülkemiz adına birer kültür elçiliği yapmakta. Bu yıl ki Türkçe Olimpiyatları 'evrensel barışa doğru' sloganıyla yapılıyor. Türkçe Olimpiyatlarının Çanakkale etkinliği 12 Haziran'da 18 Mart Stadı'nda yapılacak. Organizasyona 21 ülkeden 70 öğrenci katılacak. Tüm kent halkını karnaval havasında geçecek bu etkinliğe davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA