Tayyar: Ak Parti'yi sandıkta devirin

AK Parti milletvekili Şamil Tayyar Gezi Parkı eylemi için konuşurken, sert ifadeler kullandı.

Tayyar: Ak Parti'yi sandıkta devirin
Beyaz Tv'de Bülent Çöltekin'in moderatörlüğünü yaptığı “1'e Bir” programında Türkiye'nin sıcak gündemi olan “Gezi Parkı” protestoları mercek altına alındı.

Programdan konuşan Ak Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar bu eylemde TÜSİAD'ın parmağı olduğuna dikkat çekerek “Bu eylem 3-4 tane ağaç sevdalısının yaptığı iş değildir, bu çok ortaklı büyük bir provokasyondur. Küresel sermayeyle bağlantılı TÜSİAD odaklı bir çok patronda bu işin içerisindedir. Çünkü Türkiye'de sermaye el değiştirmektedir. Ve bu değişime tepkili olan sermaye kesimleri de bu işin içerisindedir. Ve bu ciddi bir şekilde de kaynak transferi yapmaktadırlar.

İKTİDARA BALANS AYARI ÇEKİLMEK İSTENİYOR

Dolayısıyla Ak Parti iktidarına balans ayarı çekilmek istenmektedir. Sayın Başbakan'ın karizması çizilmek ve zedelenmek istenmektedir. Ve nihai aşamada yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek istemektedir. Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olma ihtimalini bertaraf etmek için bu eylemlerin sadece bunla sınırlı kalmayacağını ve bu sürecin tırmandırılarak devam ettirileceğini düşünüyorum.

AK PARTİ'Yİ SANDIKTA DEVİRİN

Türkiye demokrasi ile yönetilen bir ülke. Eğer siz bu iktidar partisinden memnun değilseniz bunun yolu belli… 10 ay sonra sandık var, Ak Parti'yi sandıkta devirin. Siz sandıkta deviremediğinize karşı, sokakta iktidar oluşturmaya çalışıyorsunuz. Artık çözüm yerinin sandık olduğunu öğrenin. Askerlerin omzundan ateş ederek, demokrasiyi kurtaracağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Ama maalesef gelinen nokta bir darbe provasıdır.

DİKTATÖRLÜK OLSAYDI, SOKAKTA DOLAŞAMAZDINIZ

Bediüzzaman'ın mezarı belli değil. Kim öldürdü. Kim nereye gönderdi? Mezar yeri belli olmayan o tek parti rejiminde, onlarca yüzlerce insan var. Türkiye'de diktatörlük olsaydı, siz bu gösterileri yapamazdınız. Siz bu sokaklarda dolaşamazdınız.

BEYAZ GAZETE