Kesk’ten Davullu Düdüklü Eylem

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 2 günlük grevine başladı.

Kesk’ten Davullu Düdüklü Eylem
Sakarya’daki KESK üyeleri ve onlara destek veren sivil toplum kuruluşları ile siyasi partiler, Yeni Cami’den AKM önüne kadar davul ve düdükler eşliğinde yürüyüş yaptı.
KESK Üyesi sendika üyelerinin yanı sıra TKP, ÖDP, EMEP ve gençlik hareketi üyelerinin de destek verdiği 2 günlük uyarı grevinde açılan pankartlar ve sloganlarla Taksim eylemcilerine de destek verildi.

Yürüyüş boyunca, “Her yer Taksim Her yer direniş” şeklinde slogan atan eylemciler taşıdıkları “Bizim gibi 3 çocuk daha ister misin”, “Sinirlenince çok güzel oluyorsun Türkiye”, “Söz, yetki, karar çalışanlara” gibi dövizlerle dikkat çektiler.

Yeni Cami’den AKM önüne kadar yürüyen grup adına burada Eğitim Sen Sakarya Şube Sekreteri Serkan Levent basın açıklamasını okudu.

Levent açıklamasında “Türkiye’de son bir haftadır yaşananlar, çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğu bir ülkede eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye hasret bırakılan tüm kesimlerin demokratik tepkilerinin yükselmesine neden olmuştur. Taksim Gezi Parkı’na AVM yapılmasını dayatan talana ve ranta karşı başlatılan protestoları zor kullanarak bastırabileceğini zanneden AKP iktidarı tüm dikta rejimlerinin baş belası olan en sağlam kayaya, halka toslamış bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında hükümete yüklenen Levent, “Ne yiyip içeceğinden nerede ne giyeceğine, kaç çocuk yapacağından hangi durumlarda kürtaj yaptırabileceğine, çocuklarını kaç yaşında okula başlatacağından hangi dersleri tercih edeceğine, hangi dinin, mezhebin inancına göre yaşayacağından hangi diziyi, filmi seyredeceğine kadar kendinde halkın tüm yaşam alanlarına müdahale etme hakkını gören, kendi çizdiği makul vatandaş kalıplarına uymayanlara hakarette, küfürde sınır tanımayanlara göre tüm baskılara, devlet terörüne rağmen alanlara çıkmaya devam edenler ülkenin huzurunu bozmaya çalışan bir avuç çapulcudan ibarettir. En küçük bir eleştiri karşısında bile hezeyana kapılanlara göre ileri demokrasiyi içine sindirmeyenler dış mihrakların oyununa gelmektedir" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Hatay’da yapılan Taksim gösterilerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert için yarım saatlik oturma eylemi yapıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisi Oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde sona erdi.
Kaynak: İHA