Kesk’e Bağlı Sendikalar Grevde

KESK’e bağlı sendikalar Adıyaman’da, 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanununda değişiklik yapması öngörülen torba yasa tasarısına tepki olarak bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.

Kesk’e Bağlı Sendikalar Grevde
KESK’e bağlı sendikaların bulunduğu Hocaömer Mahallesinden Demokrasi Parkı’na kadar yürüyen eylemciler burada basın açıklaması yaparak, halaylar çektiler. Sendikalar adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hediye Kılınç, meclise sunulan torba yasanın derhal geri çekilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Hediye Kılanç, yaptığı basın açıklamasında, “İktidar tarafından TBMM’ye sevk edilen ‘hükümet memurluğu’ torba yasa tasarısı kamuda kariyer ve liyakat ilkelerini tamamen ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Ehliyetsiz, vasıfsız ama sadece yandaş olduğu için özel sektörden kamuya üst düzey yöneticiliğe atanmanın önünü açan düzenleme ile AKP’nin devletleşme sürecinin önündeki son engeller de ortadan kaldırılmak istenmektedir. Yandaş-Tüccar-CEO takımının açıktan atamayla müdür, genel müdür, müsteşar makamlarına taşındığı bir kamu yapılanması yaratarak doğrudan kamu emekçilerinin iş güvencesi hedef alınmaktadır. Her türlü baskıya rağmen sesini yükselten, kamu emekçilerinin vicdanın sesi olma kararlılığından ödün vermeyen KESK olarak iş güvencesinden asla taviz vermeyeceğimizi, sendikal hak ve özgürlüklerimizin daha da daraltılmasına izin vermeyeceğimizi defalarca ifade ettik bugün bir kez daha ifade ediyoruz. 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanununu değiştirerek kadrolaşmayı artırmayı öngören hükümleri derhal geri çekilmesini talep ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından eylemciler halaylar çekerek, olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA