"Kara Tren" Bolu'ya Geldi

Bolu - Bolu Belediyesi tarafından bir park alanına, lokomotif ve vagon getirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa Alaşehir İstasyonu'ndan Bolu Belediyesine tahsis edilen 30 metre uzunluğunda ve 117 ton ağırlığındaki lokomotif ile vagon, Karaçayır Mahallesindeki Karaçayır Parkı'na kondu..

İki ayrı tırla kente getirilen lokomotif ve vagon, park alanına döşenen raylar üzerine vinçler yardımıyla yerleştirildi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Şehrimizde tren yolu olmadığı için başka bölgelerde trenle seyahat etmeyen vatandaşlarımız, özellikle de çocuklarımız, treni tanımıyorlardı. Biz bu düşünceden yola çıkarak çocuklarımızın lokomotifleri daha iyi tanımaları adına böyle bir şey düşündük" diye konuştu.

Bolulu çocukların bütün ulaşım araçlarını tanıması için değişik projeler hazırlandığını kaydeden Yılmaz, "Bolu'ya tren getirdik şimdi sıra uçak ve gemide. İnşallah onları da en kısa zamanda getireceğiz. Kentimizde havaalanı olmadığı için uçağı, deniz olmadığı için de gemileri çocuklarımız yeterince göremiyorlar. Böylece çocuklarımız uçak, gemi ve lokomotiflerin gerçeklerini görerek onlar hakkında fikir sahibi olacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA